dodIjeljene nagrade

Bruno Mars pomeo repere i pokupio ključne Grammyje

29.01.2018 u 08:51

Bionic
Reading

R&B glazbenik Bruno Mars neočekivan je i uvjerljiv pobjednik ovogodišnje dodjele američkih glazbenih nagrada Grammy, osvojivši ih u svim ključnim kategorijama unatoč dominaciji rap zvijezda Jay-Z-ja i Kendricka Lamara u nominacijama

Bruno Mars osvojio je nagradu za pjesmu godine za 'That's What I Like'.

U toj su kategoriji nominirani bili i 'Despacito' Luisa Fonsija, '4:44' Jay-Z-ja, 'Issues' Julije Michaels i '1-800-273-8255' Alessije Care. Marsov album '24K Magic' proglašen je također albumom i snimkom godine te najboljim R&B albumom.

Time je Bruno Mars na ovogodišnjim Grammyjima osigurao prevlast R&B-ju u odnosu na hip hop, čije su zvijezde Jay-Z i Kendrick Lamar, unatoč većem broju nominacija, ostale bez nagrada u ključnim kategorijama.

Prošle je godine hip hop istisnuo rock s pozicije dominantnog žanra u američkoj muzici. Lamarov album 'DAMN' i singl 'Humble' osvojili su ove godine pet nagrada uglavnom u kategoriji rap glazbe.

Jay-Z nije potvrdio svoju prvu nominaciju za album godine koju je izborio njegov '4:44'. Dosada je osvojio ukupno 21 Grammy.

  • +10
Bruno Mars Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Najboljim pop albumom proglašen je ove godine 'Divide' Eda Sheerana, a najboljim rock albumom 'A Deeper Understanding' grupe The War on Drugs.

Najbolji je alternativni glazbeni album 'Sleep Well Beast' The Nationala, a najboljom novom umjetnicom članovi američke akademije diskografske umjetnosti proglasili su Alessiju Caru.

Na crvenom su tepihu brojne glazbenice i glazbenici nosili ili držali bijele ruže u znak podrške jednakosti žena i njihovoj sigurnosti od seksualnog uznemiravanja, koju je izvedbom pjesme 'Praying' na dodjeli istaknula i Kesha.