NOMINIRANA ZA ALBUM GODINE

Slavna pjevačica hrvatskog podrijetla odbila nastupiti na nagradama Grammy

28.01.2018 u 20:52

Bionic
Reading

Unatoč činjenici da je njezin album 'Melodrama' nominiran za album godine, mlada novozelandska pjevačica hrvatskog podrojetla, Lorde, odbila je nastupiti na nedjeljnoj ceremoniji dodjele nagrada u njujorškom Madison Square Gardenu

Možda bi to prošlo nezapaženo da Lorde u tjednu uoči dodjele nagrada nije boravila u New Yorku, u kojem je u srijedu i petak čak i nastupala.

Kako piše časopis Variety, organizatori Grammyja predvidjeli su da pjevačica nastupi s drugim izvođačima, a ne solo, što je ona odbila.

Lorde je prema njihovom saznanju s drugim izvođačima trebala odati počast preminulom Tomu Pettyju s njegovom pjesmom 'American Girl', no ova se ideja nije svidjela novozelandskoj pjevačici pa je odbila nastupiti.

Variety dalje navodi kako su se uz 'Melodramu' Lorde u kategoriji albuma godine našli i albumi 'Awaken, My Love!' Childisha Gambina, '4:44' Jay-Zija, 'DAMN.' Kendricka Lamara i '24K Magic' Brune Marsa.

Osim što je jedina žena nominirana u ovoj kategoriji, još je jedna zanimljiva činjenica vezana za svečanost dodjele Grammyja - jedino njoj u ovoj kategoriji nije ponuđen solo nastup, a to je prema izvorima Varietyja i razlog njezinog odbijanja nastupa.

  • +4
Dodjela nagrada Grammy u New Yorku Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U prilog tome govori i objava njezine majke Sonje Yelich na Twitteru koja je pod naslovom 'ovo sve govori' objavila presliku članka iz New York Timesa na kojem je kemijskom olovkom zaokružila rečenicu:  'Od 899 nominiranih za Grammy nagrade u proteklih šest godina, samo devet posto bile su žene (ove godine Lorde je jedina žena nominirana u kategoriji albuma godine i nije na rasporedu izvođača)'.

Lorde je 2014. nominirana za četiri nagrade Grammy, od koje je dvije i osvojila. Nagradu za pjesmu godine i najbolju pop solo izvedbu osvojila je s pjesmom 'Royals', s kojom se i probila na scenu. Imala je tada 17 godina, a pjesmu je na svečanoj dodjeli Grammyja te godine izvela solo uz pratnju svog benda.

Variety je kontaktirao predstavnike Grammyja i pjevačice Lorde, no nisu bili raspoloženi za komentare.

  • +15
Lorde u New Yorku Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia