novi program u zagebu

Brojna poznata lica uživala u spoju glazbe i dobre kuhinje

21.10.2020 u 14:19

Bionic
Reading

U Londonu i New Yorku sasvim je uobičajeno da klobovi sa živom glazbom poslužuju hranu. Zagrebačka Tvornica kulture odlučila se na sličan potez. U utorak navečer je otvorila restoran, a nazvali su ga Sindikat Food Club

Tvornica Kulture osvježila svoj klupski program predstavivši spoj dobre kuhinje i akustične glazbe. Neočekivana lokacija koncertnog prostora transformirana je u upečatljiv restoran-bar koji uz ponudu hrane nudi i poseban glazbeni doživljaj, pa su na prvoj večeri za glazbeni program bili zaduženi Soul Fingersi. Uz nastup soul & funky sastava gosti su uživali u delicijama chefa Kristijana Tabeta koji je svoju gastro priču predstavio kroz tri slijeda, stoji u priopćenju.

Novi program, jedinstven u gradu Zagrebu, pratili su domaći glazbenici koji će se i sami naći na pozornici, poput Mile Kekina, Ivana Dečaka, Nenada Borgudana iz Detoura, i Igora Geržine te chefova Mate Jankovića i Christiana Misirače. Program je predstavila Ivana Delač koja je uz kraće razgovore s gostima najavila bogati program koji je pripremljen u sljedećim mjesecima.

Vikendima će se na meniju mijenjati razne vegetarijanske, mesne i riblje delicije ekskluzivno kreirane od strane najboljih hrvatskih chefova. Gastro noviteti moći će se konzumirati s odabranim vinima uz glazbeni program uživo. U sklopu Tvornice svakodnevno radi i Sindikat restoran.

Svakog vikenda događat će se jedinstvene kombinacije vrhunskih kuhara i renomiranih glazbenika. Tijekom studenog i prosinca program će pratiti domaći glazbenici: Mile Kekin, Natali Dizdar, Vatra, Marko Tolja, Neno Belan, Igor Geržina, Detour, Mangroove i Pavel, a okuse će kreirati najpoznatiji hrvatski chefovi, među kojima su Tom Gretić, David Skoko, Mate Janković, Deni Srdoč, Mate Sučić i brojni drugi. Kapacitet sjedećih mjesta je ograničen jer se poštuju sve epidemiološke preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.