AMERIKANKA NA DVORU

Britanci već pobrojali greške Meghan Markle: Evo kako krši kraljevski protokol

05.12.2017 u 10:01

Bionic
Reading

Meghan Markle će i službeno postati članicom engleske kraljevske obitelji u svibnju, a buduća se vojvotkinja već sad našla pod ogromnim povećalom javnosti

Kako je ranije objavljeno, zvijezda 'Suitsa' dobit će plemićku titulu nakon što se uda za princa Harryju u svibnju iduće godine, a već sad mora jako paziti na stroga kraljevska pravila.

Stručnjak za kraljevski protokol William Hanson detaljno je analizirao držanje u javnosti buduće šogorice Kate Middleton te što bi svakako trebala iskorigirati. 

Meghan savjetuje da nikako ne sjedi s prekriženim nogama kao što je to radila na Invictus Igrama - kraljica i Kate Middleton uvijek sjede s priljubljenim koljenima i gležnjevima.

Smatra i da je njezino mahanje prilikom prvog službenog zadatka s princom Harryjem u Nottinghamu bilo prentuzijastično.

'Trebala bi izvježbati 'windsorsko' mahanje rukom, dakle sami micati dlanom lijevo-desno jer se ruka tako manje umara', savjetuje Hanson zgodnoj glumici rođenoj u Kaliforniji.

Ipak, pohvalio je njezin elegantni outfit, primjeren prvom službenom zadatku sa zaručnikom, za razliku od podrapanih traperica koje je nosila na Invictusu.

Primijetio je i kako je u Nottinghamu, Meghan u nekoliko navrata koračala ispred supruga što je kršenje protokola: član kraljevske obitelji uvijek ide naprijed, objašnjava on.

  • +8
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: EDDIE KEOGH

Premda su je mnogi tražili u Nottinghamu, nije pristala na selfieje, što je također zabranjeno po protokolu.

Budući da je još uvijek američka državljanka od nje se ne očekuje da se nakloni prilikom susreta s članovima kraljevske obitelji – no to će se promijeniti kad se u svibnju uda za princa Harryja.

Prilikom objeda s kraljicom, Meghan neće smjeti započeti s jelom prije nego počne jesti kraljica, a isto tako kad ona završi neće smjeti jesti nakon nje, objašnjava W. Hanson.

Isto tako, Meghan neće smjeti nositi tijare dok se ne uda za princa Harryja jer samo udane žene ih smiju nositi. Zanimljivo je kako se smatra vrlo neukusnim ukoliko bi si neka žena sama kupila tijaru: radi se o obiteljskom nasljeđu i mora se dobiti u nasljeđe od nekog člana obitelji. Kate Middleton je svoju tijaru tako dobila na dan vjenčanja za princa Williama od kraljice, kako nalaže protokol, jer njezina obitelj nije imala tijaru.

  • +14
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE