sin nicolas

Brigitte Bardot surovo o trudnoći: 'To doživotno smatram predmetom svoje nesreće'

28.04.2023 u 13:03

Bionic
Reading

Francuska glumica koja je u 60-im godinama bila jedna od najpoznatijih žena Europe imala je status na kakvom bi joj mnoge žene pozavidjele. Dobivala je vrhunske glumačke uloge, smatrali su je jednom od najljepših žena svijeta, ikonom cijele generacije! Ipak, uloga majke nije joj sjela baš najbolje

Lik Brigitte Bardot predstavljao je uistinu svašta: od glumice i pjevačice, fantazije muškog spola, preteče stila 'prave Francuskinje' te prava ikona cijele generacije žena. Ipak, usprkos brojnim titulama u kojima se uspješno snalazila, Bardot je imala problema s titulom majke. Sve je otkrila Catherine Rihoit, autorica biografije francuske ikone.

Biografija 'And Bardot created woman' otkriva kako se Bardot snašla u novoj ulozi u kojoj se našla 1960. godine kada je postala majka!

U braku s drugim suprugom Jacquesom Charrierom dobila je sinčića Nicolasa, a knjiga otkriva kako je u prvim danima života njezinog sina oko zvijezde vladala potpuna histerija.

'Bilo je to ludilo. Rađaonica instalirana u mojoj kući, fotografi iza prozora, neki su se maskirali u doktore da me iznenade. Nije bilo privatnosti. Bilo je grozno. Rođenje sina povezivala sam s ovom traumom, a Nicolas je bio taj koji je snosio posljedice', otkrivaju retci knjige u kojima je Francuskinja otkrila da je rodila dijete protiv svoje volje.

Zbog činjenice da je oko nje vladala potpuna histerija, Bardot se nije znala nositi s novom ulogom ni s bebom, a žalila se i da je beba vrištala čim bi joj prišla. Cjelokupna situacija ostavila je dubok trag na njihovom odnosu, a ni danas nisu uspjeli uspostaviti pravu vezu.

Štoviše, Nicolas Charrier je 1996. čak pokrenuo tužbu protiv svoje slavne majke zbog vrlo oštrih izraza koje je upotrijebila protiv njega u vlastitoj autobiografiji 'Initiales BB'. Tamo je iskreno progovorila o svojoj trudnoći, prvim danima s bebom i majčinstvu općenito, a neki od izraza koje je upotrijebila zbilja su surovi i pomalo okrutni.

'Bio je poput tumora koji se hranio mnome, koji sam nosila u svom natečenom mesu, čekajući samo da dođe blaženi trenutak kada ću ga se konačno riješiti. Noćna mora je dosegla vrhunac, to je bilo nužno. To doživotno smatram predmetom svoje nesreće', napisala je Bardot i time povrijedila svog sina Nicolasa.

Brigitte Bardot Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia