u GRČKOM STILU

Predmet žudnje: Omiljene ravne sandale Francuskinja i ovog ljeta su nezaobilazan trend

11.04.2023 u 13:40

  • +4

Ravne sandale

Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola / Abaca Press / Profimedia

Bionic
Reading

Ravne sandale grčkog stila stalni su i bezvremenski izbor za ljetnu obuću zahvaljujući visokoj dozi udobnosti i tako cool izgledu

Najnovija izdanja pariške mode imaju tako zavodljiv boho prizvuk koji je uočljiv u brendovima kao što su Isabel Marant i Chloé. Stil je to u kojem su protagonisti komadi poput kaubojskih remena, printeva i torbi s resama. Što se tiče ljetne obuće, ravne grčke sandale apsolutni su favorit Francuskinja, Kate Moss tijekom ljetovanja u Saint Tropezu, a samim time i svih fashionistica.

Ove sandale, koje su više-manje uvijek prisutne, a popularnost im raste približavanjem ljeta, karakterizira višestruki remen, potpuno ravan potplat i grčka stilska inspiracija. Ovo je cipela koja idealno spaja udobnost tako cijenjenu za vruće ljetne dane s velikom dozom stila i određenom profinjenošću.

Od Ancient Greek sandala, brenda koje tradicionalno obožavaju trendseterice do Rondinija, kultne trgovine na Côte d'Azuru, do Sandalias Griegas, brenda koji su u srcu Madrida osnovale dvije sestre grčkog podrijetla - ovi brendovi imaju grčke sandale koje nećete htjeti skinuti ovog proljeća i ljeta.

Ancient Greek sandale su su među najpoželjnijim modelima

Jednostavne, bezvremenske ravne sandale adahnute Grčkom s potpisom brenda Ancient Greek Sandals postale su pravi predmet žudnje modnih trendseterica. 'Sandale su ono što najbolje radimo u Grčkoj. andale su za Grke ono što su espadrile za Španjolce. Uočili smo da postoji praznina na tržištu. Bilo je teško pronaći dobre ručno izrađene sandale s jakim imidžom po razumnoj cijeni,' rekla je Christina Martini, suosnivačica i kreativna direktorica brenda, u intervjuu za Vogue 2015. godine kada je brend bio na svom početku.

Rondini je miljenik Francuskinja

Već 94 godine obitelj Rondini izrađuje svoje legendarne kožne sandale u Saint-Tropezu, gdje sada također vode šarmantnu trgovinu. Ručno izrađene, beskrajno udobne i sofisticiranog dizajna - svaka Francuskinja kojoj se divimo ima bar jedan par u svom ormaru.

Sandalias Griegas, brend iz Madrida specijalizira za 'grčke sandale'

Španjolski brend osnovale su sestare Theodoridis, čiji je otac Grk, i to iz jedne vrlo praktične potrebe: shvatile su da poznatu cipelu koju su često nosile na ljetovanju u Grčkoj nije lako pronaći u Španjolskoj. z tog su razloga 2018. godine odlučili otvoriti svoju prvu trgovinu u Madridu. U ponudi imaju ravne sandale u grčkom stilu koje se ističu svojom bezvremenskom estetikom, udobnošću i jednostavnošću. Ručno ih izrađuju lokalni obrtnici u Grčkoj koristeći tradicionalne tehnike i izrađene su od prirodne kože.

Brendovi koji također u ponudi imaju grčke sandale

Isto tako, postoje brendovi poput Zare ili H&M-a koji kombiniraju grčku inspiraciju s minimalističkom estetikom koja je bila toliko uspješna u 90-ima, a sada bilježi i više nego dobre rezultate kod mlađe generacije. Rezultat su jednostavne i udobne cipele koje se ovog ljeta nećete htjeti izuti s nogu.