emotivna posveta

Branko Đurić Đuro se prisjetio prerano preminulog kolege kojeg je obožavala cijela bivša država

01.10.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Glumac, redatelj i frontmen benda Bombaj štampa, te suvlasnik zagrebačkog kazališta Luda kuća na društvenim mrežama i ove godine je objavio dirljive riječi posvećene prijatelju i kolegi Draženu Ričlu s kojim je radio čuvenu 'Top listu nadrealista'

Na današnji dan prije 37 godina preminuo je frontmen i osnivač Crvene jabuke Dražen Ričl (kojeg su zvali poznatiji kao Zijo i Para).

Tragičnu nesreću članovi benda doživjeli su putujući na gažu u Mostaru. Na licu mjesta poginuo je bas gitaris Aljoša Buha, dok je Ričl podlegao povredama 1. listopada 1986. godine. Branko Đurić Đuro svake godine se sjeti dana koji je Jugoslaviju zavio u crno. 'Još si tu, duboko ispod kože. 37 godina otkako je otišao najbolji od nas', napisao je ovog puta uz fotografiju na kojoj je s Draženom Ričlom.

Legendarni pjevač, s Jabukom je, prisjetimo se, snimio album 'Crvena jabuka', koji je nedugo nakon objave postao jedna od najtraženijih ploča na prostoru bivše Jugoslavije.

Jedan je od osnivača pokreta Novi primitivizam, a 1984. godine glumio je 'Top listi nadrealista'. Mnogobrojnim obožavateljima neponovljivog humorističnog serijala u sjećanju je vrlo živa uspomena na Ričlov jedinstveni humor koji se i danas može pronaći na YouTubeu nastavlja osvajati i nove, mlađe generacije.

Izvor: Društvene mreže