TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

Branimir Bilić vidi SVJETLOST

05.06.2012 u 10:27

Bionic
Reading

Branimir Bilić u sinoćnju nam je emisiju opet doveo one dične hrvatske građane koje smatra 'izvrsnima'. I opet je zagrabio u djelatnike jedne oftalmološke klinike. Slučajnost ili poslovni dogovor?

U sinoćnjoj emisiji 'Puls Hrvatske' legendarni Branimir Bilić opet si je zadao temu u obliku pitalice pa je u studio pozvao ljude čiji rad, po njegovoj procjeni, odgovara na pitanje: Zašto su izvrsni u svom poslu i kako ostvaruju vrhunske rezultate? Kakav je njihov sustav vrijednosti i koliko skrbe o općem dobru zajednice?

Kao i uvijek, na stolce svojega studija posjeo je one koje on osobno smatra superfacama, pa nam je tako večer obogatilo gostovanje uspješnika iz Končar Elektrotransformatora, DOK-ING-a te glavnog štrebera s Pravnog fakulteta. Kruna svega bila je doktorica Iva Dekaris, iz Branimiru Biliću očito veoma drage oftalmološke poliklinike

Zašto posebno ističem dr. Dekaris i u ovom članku namjerno neimenovanu oftalmološku polikliniku? Vjerojatno bez razloga. Vjerojatno me pere paranoja pa naprečac donosim ružne zaključke na temelju toga što Brane već drugi put u mjesec dana u studio kao primjere izvrsnosti i elite poziva djelatnike iste firme. Krajem svibnja, naime, u emisiji mu je gostovao ravnatelj iste klinike u kojoj radi dr. Dekaris pa se sada prosječni gledatelj doista mora zapitati zar gos'n Bilić doista ne zna ni za jednu drugu uspješnu nakupinu liječnika u Hrvatskoj. Zar nema nijedne druge privatne klinike iz koje bi, čisto raznolikosti radi, tu i tamo mogao pozvati kojeg uspješnog djelatnika? Zar je oftalmološka klinika u kojoj rade dr. Dekaris i dr. Gabrić doista jedina izvrsna i elitna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj? Ili moramo biti zločesti pa posumnjati da si je legendarni BB možda dobar s nekim iz spomenutih krugova?

Nadam se da je zadnje pitanje tek sumnja koja je nastala zbog Bilićeve nedosjetljivosti i da u toj priči nema ničega drugoga. Doista bi mi, naime, bilo žao kada bi ispalo da HTV-ov urednik koji najčešće patetično vapi za moralnim standardima - te standarde smatra fleksibilnima kada je riječ o prijateljima iz važnih ustanova i njihovu besplatnom reklamiranju. A ako se uzme u obzir da su i on i njegovi gosti većinu sinoćnje emisije proveli tumačeći nam da smo si sami krivi ako nam je loše - moram priznati da bi me i nemalo iživciralo.