smeta im jedan student

Borba za ugled: Hoće li se Taylor Swift udružiti s Elonom Muskom?

07.02.2024 u 13:28

Bionic
Reading

Jack Sweeney poznat je kao vlasnik profila na društvenim mrežama koji otkrivaju informacije o letovima, uključujući i privatne letove poznatih osoba, a još je poznatiji kao trn u oku Taylor Swift i Elona Muska. Nakon što je 2022. stao na žulj Elonu Musku te iste godine prozvao Swift za utjecaj na klimatske promjene, studentu ponovno prijeti odvjetnički tim popularne pjevačice

Poznato je da pjevačica Taylor Swift prva ustaje na noge i započinje pljesak podržavajući uspjeh svojih kolega, no uspjeh studenta Sveučilišta Centralne Floride nikako joj nije po volji. Zašto? Razlog je vrlo jednostavan: njegov rad narušava njezinu privatnost, a time i razotkriva podatke koji pjevačici nikako ne idu u prilog.

Student Jack Sweeney vlasnik je računa na raznim društvenim mrežama (od Instagrama do Facebooka) na kojima objavljuje već javno dostupne informacije o slijetanju i polijetanju privatnih zrakoplova. Računi poput takvog na jednom mjestu okupljaju podatke koji zanimaju brojne obožavatelje, a pjevačica je ipak odlučna u želji da jedan dio života ipak zadrži za sebe.

Odvjetnički tim popularne pjevačice prijeti studentu pravnim postupkom zbog izravne i nepopravljive štete te emocionalne i fizičke patnje.

'Mislim da je važno napomenuti da nigdje ne namjeravam nauditi. Zapravo mislim da Swift ima dobrih pjesama. Vjerujem u transparentnost i javne informacije', napisao je Sweeney za The Verge.

S obzirom da su podaci već ionako javno dostupni, Sweeney ih tek okuplja na dostupnijim mjestima, no čini se kako njegove objave ipak smetaju pjevačici iz nekih drugih razloga.

  • +7
Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: ROBYN BECK / AFP / DAVID FISHER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Objavama na društvenim mrežama student je otkrio i procjene povezane s potrošnjom goriva i emisija stakleničkih plinova iz letova, čime je jasno otkrio kako je pjevačica godine 2022. svojim letovima proizvela najviše štetnih plinova od svih njezinih slavnih kolega. Taj je podatak ugrozio njezin ugled, a upravo je to ono na čemu Swift radi već godinama.

'Taylorin mlažnjak redovito se posuđuje drugim osobama. Pripisivati ​​većinu ili sva ova putovanja njoj je očigledno netočno', rekli su tada njezini predstavnici komentirajući njezinu poziciju na vrhu popisa.

Godine 2022. studentu je prijetio i Elon Musk koji je tvrdio da je Jack objavio koordinate planiranog atentata na jednog od najbogatijih ljudi svijeta. Tada mu je Musk izbrisao račun na X-u, no ambiciozni student ima svoje profile i na drugim društvenim mrežama gdje uredno objavljuje podatke o letovima Muska, Swift i drugih javnih osoba.