BRENDA IZ 'BEVERLY HILLSA'

Borba s karcinomom već je iscrpila Shannen Doherty, a sada je doznala još loših vijesti

17.03.2023 u 19:17

Bionic
Reading

Već osam godina traje mukotrpna borba glumice Shannen Doherty, kojoj je 2015. dijagnosticiran karcinom dojke. Usponi i padovi postali su joj dio svakodnevice, a umjesto da se fokusira na borbu za život, mora brinuti o nekim drugim stvarima

Odrastanje 90-ih obilježila je hit serija 'Beverly Hills 90210', koja je i u Hrvatskoj imala velik broj svojih obožavatelja. Svakodnevica Brandona i Brende, kao i cijele ekipe srednjoškolaca s Beverly Hillsa, nešto je što je sve zaokupljalo, a svi glumci, koji su utjelovili glavne likove, preko noći su postali zvijezde.

Tako je bilo i sa Shannen Doherty, koja je u seriji glumila Brendu, a koja posljednjih godina medijske stupce ne puni zbog novih glumačkih uloga, već zbog svog teškog zdravstvenog stanja.

Naime, Shannon je 2015. dijagnosticiran karcinom dojke, nakon čega je počela njezina životna borba. Zloćudna bolest vratila joj se preklani i to nakon što je 2017. ušla u remisiju. Iako bi trebala biti fokusirana na svoje ozdravljenje, Shannon trenutno mora voditi neke druge bitke.

Kako je sama otkrila, glumački sindikat SAG-AFRTA odbio joj je podmiriti troškove liječenja jer u protekloj godini nije zaradila 26.470 dolara, koliko je zapravo minimum zarade da bi preko njih ostvarila pravo na zdravstveno osiguranje.

Shannen Doherty Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Radim od svoje desete godine i redovito plaćam članarinu sindikatu, a kad zbog bolesti više ne mogu snimati, nikog nije briga za mene. Mislim da možemo i moramo bolje', stoji u priopćenju Shannen Doherty, u kojem je pozvala predsjednicu udruženja, svoju kolegicu Fran Drescher (poznatu po seriji 'Dadilja', op.a.), da učini nešto po tom pitanju.

'Pravo na zdravstveno osiguranje ne smije biti vezano uz visinu prihoda u posljednjoj godini, jer smo na taj način svi osuđeni na to da ostanemo bez prava na liječenje u borbi s dugom i teškom bolesti.'

Shannen Doherty nada se da će Fran Drescher nešto napraviti oko toga, budući da je i sama imala životnu borbu s karcinomom maternice.