BEVERLY HILLS 90210

Prokletstvo ili slučajnost? Zla kob nadvila se nad glumce serije uz koju su 90-ih odrastale generacije

06.02.2020 u 07:09

Bionic
Reading

Posljednji javni istup Shannen Doherty, koje se većina gledatelja sjeća po ulozi Brende Walsh u hit seriji 90-ih, malo je reći da je šokirao javnost. Nakon dugogodišnje borbe s rakom dojke i odlaska u remisiju, Shannen vodi novu bitku za život, a ona je samo jedna u nizu glavnih glumaca koje je zadesila zla kob

Shannen Doherty šokirala je obožavatelje serije 'Beverly Hills 90210' otkrivši kroz suze u showu 'Good Morning America' kako joj se rak dojke, s kojim se borila od 2015. do 2017. godine, vratio te da je on sada dostigao četvrti stupanj, što znači da su se po tijelu proširile metastaze.

'Bit će jasno kroz nekoliko dana ili tjedana da sam u četvrtoj fazi bolesti, rak se vratio i zato sam ovdje. Gorka je to pilula za progutati iz više razloga', rekla je utučena glumica dodajući kako je skamenjena i da se prilično boji.

Njezina životna borba odigrava se niti godinu dana nakon što je u 52. godini života, od posljedica teškog moždanog udara preminuo i njezin kolega iz serije, Luke Perry, a ni ostali glumci nisu imali pretjerano sreće nakon završetka snimanja tinejdžerske serije uz koju su 90-ih odrastale generacije.

  • +4
Beverly Hills 90210 Izvor: Profimedia / Autor: FOX-BROADCASTING CO. - Album / Album / Profimedia

Shannen Doherty

Slavu je stekla zahvaljujući ulozi Brende Walsh, a u ponedjeljak je rasplakala širu javnost šokantnim okrićem kako joj se rak vratio. Nakon što je gotovo tri godine bila u remisiji, novi pregledi donijeli su i nova otkrića, a ta je da je njezin rak dostigao četvrti stupanj, što znači da je metastazirao po tijelu, a statistička vjerojatnost da će preživjeti u idućih pet godina iznosi tek 22 posto.

'Naravno da imam dane gdje se pitam zašto meni, a onda samoj sebi kažem, zašto ne baš meni? Kome drugome bi se trebao vratiti? Tko još zaslužuje ovako nešto? Nitko od nas', rekla je Shannen Doherty i nastavila:

'Moja prva reakcija i zabrinutost bile su vezane uz to kako ću reći svojoj mami, svom mužu... Moja je mama nevjerojatno snažna i hrabra žena, kao i moj suprug, no brinem zbog njega.'

Shannen Doherty sa dijagnozom raka dojke susrela se 2015. godine nakon čega se podvrgnula masektomiji, kemoterapiji i zračenju. Svoju borbu dijelila je s obožavateljima, pokazujući im svoje fotografije iz bolničkog kreveta, približavajući im bol i patnje kroz koje prolazi. Dvije godine kasnije rak se povukao i ona je došla u remisiju. Nažalost, sada se vratio i agresivno napada sve zdrave stanice u njezinu tijelu.

Da joj se bolest vrlo agresivno vratila saznala je još početkom prošle godine, ali je to odlučila zadržati za sebe. Budući da će zbog njezine tužbe protiv osiguravajućeg društva State Farm, oko štete nastale u požaru njezinog doma 2018. godine, ovaj podatak biti objavljen u sudskim dokumentima, Doherty je ipak odlučila izaći s time u javnost. Tužba protiv osiguravajućeg društva, koju je podnijela kako bi se namirio barem dio štete nastale u požaru, bila joj je jedna od najtežih odluka u životu. Iako joj je isplaćeno 1,1 milijun dolara, Doherty vjeruje da ima pravo na veću odštetu.

Njezina karijera u Hollywoodu imala je mnogobrojne uspone i padove, a nakon što je, zahvaljujući seriji, postigla svjetski uspjeh, krenule su glasine kako je sa Shannen Doherty jako teško raditi, stoga je napustila 'Beverly Hills 90210' nakon završetka treće sezone. Nakon toga dobila je ulogu u seriji 'Charmed', no ni tamo se nije dugo zadržala zbog neslaganja s kolegicom Alyssom Milano.

Ubrzo je stekla reputaciju 'zločeste djevojke', a 1996. pristala je pohađati satove na kojima će naučiti kako kontrolirati svo bijes i to nakon što je razbila pivsku bocu o prozor parkiranog automobila tijekom svađe ispred jednog lokala. 2001. osuđena je na tri godine uvjetne kazne zbog vožnje u pijanom stanju.

Luke Perry

U seriji je glumio Dylana McKayja i u njega su bile zaljubljene tinejdžerice cijelog svijeta. Omiljeno televizijsko lice preminulo je prije gotovo godinu dana, 4. ožujka 2019., u dobi od 52 godine, samo pet dana nakon što je doživio težak moždani udar. Unatoč tome što je brzo hospitaliziran, udar je bio prejak da ga preživi.

'Zločesti dečko' u seriji iza sebe je ostavio dvoje djece, 21-godišnjeg sina Jacka i 18-godišnju kći Sophie, koji su, zajedno sa njegovom zaručnicom Wendy Madison Bauer, ali i bivšom suprugom Minnie Sharp, bili uz njegovu bolesničku pistelju do kraja.

U vrijeme kada je doživio moždani udar, Luke Perry njegova je glumačka karijera imala novi uzlet. Tada je snimao seriju 'Riverdale', ali i glumio u filmu Quentina Tarantina 'Bilo jednom u Hollywoodu'.

Čak i prije moždanog udara, Luke Perry proživljavao je dramu kada su mu 2015. liječnici pronašli predkancerogene izrasline u debelom crijevu tijekom rutinskog pregleda. Tada je priznao kako su mu to bili najgori dani u životu. 'Da sam čekao, sada bih imao sasvim drugačiji scenarij ispred sebe.'

Tori Spelling

Danas 46-godišnjakinja, Tori Spelling je ulogu Donne Martin dobila ponajviše zahvaljujući tome što je seriju napravio i producirao njezin otac Aaron Spelling. Nažalost, nakon završetka serije, ali i smrti oca, u medije je dospijevala iz sasvim drugih razloga.

Tako je njezin prvi brak sa Charlijem Shanianom neslavno propao i to pred očima javnosti zbog ljubavne afere s Deanom McDermottom, koji je u to vrijeme također bio u braku. Upoznali su se snimajući zajedno film 'Mind Over Murder', a Tori Spelling kasnije je u svom vlastitom reality showu priznala kako su završili u krevetu već prve večeri upoznavanja. Vjenčali su se 2006., niti mjesec dana nakon što je njezin razvod okončan, a do danas su dobili petero djece.

Novčani problemi, izvanbračne afere, problemi s kilogramima, samo su neke od stvari koje su joj obilježile život, osobito što, iako je to očekivala, od očeva bogatstva koje se procijenjivalo na oko 600 milijuna dolara, nije dobila gotovo ništa, već je sve pripalo njezinoj majci s kojom odavno nije u dobrim odnosima. Ona i brat naslijedili su svaki tek oko 800 tisuća dolara, što je ubrzo i potrošila.

'Nije moja krivica što sam djevojka iz grada koja je osuđena na život na selu. Odrasla sam u raskoši i moja su očekivanja i standardi iznimno veliki. Ne možemo si priučiti taj način života, no kada se rodiš sa srebrnom žlicom u ruci, teško je koristiti plastični pribor', priznala je.

Nakon što je njezin suprug javno priznao da ju je prevario, problemi su se nastavili nizati, a sve je završilo time da se Dean McDermott dobrovoljno prijavio u rehabilitacijski centar zbog svoje ovisnosti o seksu. Kako bi zaradili bar nešto pristali su pustiti kamere u svoj dom da ih prate 24 sata dnevno, a show 'True Tori' trajao je dvije sezone.

No, ništa od toga nije pomoglo u njezinom rasipnom životu, čak je dobila i tužbu American Expressa zbog nepodmirenih novčanih dugovanja, a na naplatu su stigle i porezna dugovanja. Niti njezin suprug nije prošao bolje, budući da ga je bivša supruga tužila za 100 tisuća dolara zbog neplaćanja alimentacije.

U ožujku 2018. u njihov je dom pozvana policija nakon što je glumica doživjela živčani slom.

Jason Priestley

U seriji je glumio Brandona Walsha, dobrog dečka, no iza kamera reputacija mu i nije bila toliko bajna. I dok je na malim ekranima, u prvoj sezoni serije, doživio prometnu nesreću vozeći u pijanom stanju, tamo je iz toga izvukao pouku, no ne i u stvarnom životu. Tek je 2014. u svojim memoarima priznao kako je često pušio marihuanu i pio i takav se pojavljivao na intervjuima.

Svoj Porsche slupao je 1999. zabivši se u telefonsku govornicu, a potom je i uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. Proveo je pet noći u zatvoru i ostao bez vozačke dozvole na godinu dana, nakon čega se morao podvrgnuti programu za liječenje od alkoholizma.

U svoje slobodno vrijeme vozio je utrke, a sve je pošlo po zlu u kolovozu 2002. kada je gotovo izgubio život u nesreći, kada se sa svojim automobilom, vozeći se 290 kilometara na sat tijekom finalnog treninga za Indy Racing Infiniti Pro Series natjecanja, zabio u zid. Hitno je prevezen u bolnicu gdje su se okupili obitelj i prijatelji, a na sreću, posljedice su bile gotovo nikakve - potres mozga, slomljeni nos, ali i kičma bili su tek neke od ozljeda koje je uspio u potpunosti zaliječiti.

Jennie Garth

47-godišnja Jennie Garth, poznatija kao Kelly Taylor, i sama je imala problema sa zdravljem. 2002. dijagnosticirani su joj problemi sa srcem, no pravo je stanje otkrila tek sedam godina kasnije.

'To je dosta uobičajena stvar i mnogi je ljudi imaju, iako možda niti ne znaju da je imaju. Radi se o glavnoj arteriji koja ide prema srcu i koja se na neki čudan način otvara i zatvara i radi zastoje. Čudan je to osjećaj koji mogu osjetiti ponekad kada odmaram.'

No, nije joj samo zdravlje predstavljalo probleme, već i ljubavni život. Iza sebe ima tri propala braka, a u memoarima koje je objavila 2014. glavnim krivcem za raspad drugog braka smatra prenatrpani suprugov raspored i svoju anksioznost koju je počela osjećati kao kućanica i majka troje djece.

Brian Austin Green

Ni Davida Silvera, kojeg je utjelovio Brian Austin Green, nisu zaobišle nevolje. Sa bivšom zaručnicom Vanessom Marcil, koju je upoznao upravo na snimanju serije, prolazio je ružnu bitku za skrbništvo nad njihovim sinom Kassiusom.

Nakon Vanesse sreću je pronašao s glumicom Megan Fox, s kojom se vjenčao 2010. na Havajima, a upravo je njegov sin Kassius bio mu i vjenčani kum. Par je dobio trojicu sinova, a iako su najavljivali razvod, od toga za sada nema ništa.

Zanimljivo je kako je pravu istinu o njemu otkrila upravo njegova bivša zaručnica, koja je priznala kako su Brian Austin Green i Megan Fox prvo pokušali na prijevaru dobiti skrbništvo nad Kassiusom, da bi potom, kada im to nije uspjelo, odlučili dječaka u potpunosti maknuti iz svojih života, ne dajući mu priliku ni da upozna svoju polubraću.

Ian Ziering

Ljubavne probleme proživljavao je i danas 55-godišnji Ian Ziering, koji je u seriji glumio Stevea Sandersa, sina bogataša. U svoju prvu suprugu, Playboyjevu zečicu Nikki Schieler, s kojom se vjenčao 1997., upoznao je upravo na setu serije gdje se ona pojavila u epizodnoj ulozi. Nakon manje od pet godina, Ziering je podnio papire za razvod, navodeći nepomirljive razlike.

Tek godinama kasnije pronašao je ljubav svog života u Erin Ludwig i s njom se vjenčao 2010. U braku su dobili dvije kćeri, Miju Loren i Pennu Mae, a sve su iznenadili kada su u prosincu 2019. objavili putem društvenih mreža da se razvode.

Gabrielle Carteris

Da bi dobila ulogu pametnice Andree Zuckerman u seriji, Gabrielle Carteris lagala je o svojim pravim godinama. Iako je tada već imala 29, producentima je rekla da ima tek 21, što je i tada bilo starije od uloge 16-godišnjakinje za koju se borila.

Što se tiče ljubavnog života, u sretnom je braku sa Charlesom Isaacsom od 1992., no zato je i ona imala zdravstvenih problema. tijekom snimanja filma 'Past Tense', u ožujku 2008. godine, oštetila je facijalne živce.

'Bila je ta scena u kojoj me nepoznati čovjek napada i guši me s leđa. Glumac s kojim sam radila bio je visok 198 centimetara, a ja tek 155. Nastavio me gušiti, a ja nisam mogla ništa reći od bolova. Nakon toga snimali smo scenu gdje me vuče niz stepenice. Kasnije tog dana izgubila sam osjet u rukama, imala sam strašnu glavobolju i vrat mi je bio natečen. Dali su mi Advil i mislila sam kako će sve biti u redu. Nekoliko dana kasnije glavobolje su postale toliko jake da sam se rasplakala nasred seta. Tada sam osjetila kako mi se dio lica ne miče. Sve je bilo paralizirano, brada me bolila i izgledala sam poput Jokera.'

Ozljeda, koja joj je parcijalno paralizirala lice, od koje je dobila intenzivne grčeve, ali i utjecala na govor, punih joj je šest mjeseci upravljala životom. Kako bi se riješila ovisnosti o lijekovima protiv bolova, odlazila je na akupunkturu i fizikalnu terapiju.