AKTIVIZAM

Bivša voditeljica sjela na pod muzeja i podojila dijete, reakcije su bile očekivane

11.08.2019 u 09:08

Bionic
Reading

Dojenjem se potiče tjelesni, emocionalni, osjetilni i kognitivni razvoj djeteta, a ono ima i obrambenu funkciju protiv zaraznih i kroničnih nezaraznih bolesti. Promociji ove prirodne pojave priključila se i bivša voditeljica Ana Stunić

U Hrvatskoj se kao i ostatku svijeta od 01. do 07. obilježavao 29. Međunarodni tjedan dojenja, pod sloganom 'Osnažimo roditelje i omogućimo dojenje'. Diljem svijeta i Hrvatske dan je obilježen na razne načine, a svoj doprinos dojenju dale su mnoge poznate mame pa tako i nekadašnja voditeljica Ana Stunić.

Objavila je tako Stunić prije koji dan na Instagramu dvije prigodne fotografije iz Muzeja grada Rovinja. Na jednoj od njih nalazi se voditeljica na podu spomenutog muzeja dok doji dijete.

'Milk drunk. Hvala mom tijelu što nam dopušta #dojenje već punih 10 mjeseci. Napomena, druga fotka je sami čin. Upozoreni ste :)', napisala je Stunić uz prigodnu oznaku #svjetskitjedandojenja.

Očekivano Stunićkina sljedba reagirala je pozitivno uz objavljenu fotografiju uz salve odobravanja.

Majčino mlijeko je prva i najprimjerenija hrana za dijete, a dojenje je i jedinstvena mjera očuvanja zdravlja djece od najranije dobi. Majčino mlijeko sadrži baš sve hranjive sastojke koji maloj bebi trebaju od početka. Ono je uvijek prave temperature, ne zahtijeva nikakve dodatne pripreme i s mamom je gdje god ona pošla s bebom.

Majčino mlijeko nikad nije identičnog sastava, ali je dizajnirano za bebu svake mame, a kao što vidimo zna to i Ana Stunić.

  • +14
Ana Stunić Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL