JOSH HARTNETT

Jedan od nekad najzaposlenijih glumaca o odbijanju uloge u filmu nagrađenom Oscarom: 'Nimalo se ne kajem'

08.12.2021 u 19:36

Bionic
Reading

Josh Hartnett, najpoznatiji po ulogama u filmovima poput 'Pad crnog jastreba' i 'Pearl Harbour', bio je na putu prema vrhu Hollywooda, no zgodni se glumac, na opće čuđenje, u jednom trenutku iznenada povukao iz svijeta showbizza

Hartnettu se smiješila blistava karijera te je mnoge zaprepastila njegova odluka da se posve makne od blockbustera.

Markantni 43-godišnji Amerikanac u jednom od rijetkih intervjua za australsku emisiju 'Sunrise' ispričao je kako se nimalo ne kaje što je odbio ulogu u filmu 'Planina Brokeback'.

'Tad sam imao sam ugovor za film 'Black Dahlia' koji sam morao snimiti, tako da sam morao odustati od uloge u 'Planini Brokeback', rekao je, šaleći se da je 'uvijek htio poljubiti' Joaquina Phoenixa, koji je također bio u pregovorima za glavnu ulogu.

Film je premijeru imao na Mostri 2005., gdje je i osvojio glavnu nagradu, Zlatnog lava, a na dodjeli nagrade Oscar 'Planina Brokeback' nagrađena je za najbolju režiju, scenarij i glazbu.

Glumac rođen u Minnesoti smatra kako je držati se podalje od Hollywooda bila najbolja stvar za njegovo mentalno zdravlje.

  • +5
Josh Hartnett Izvor: Profimedia / Autor: - / Landmark / Profimedia

'Kvalitetan obiteljski život i mogućnosti da radite stvari koje su nevjerojatne poput snimanja filmova, velika je privilegija', rekao je Hartnett koji je bio velika zvijezda krajem 90-ih i početkom 2000-ih.

U jednom je ranijem intervjuu ispričao kako mu se holivudski način života nije svidio.

'Živjeti u takvom okruženju može biti loše po zdravlje. Nisam želio biti zaokupljen karijerom i trčanjem za uspjehom pod svaku cijenu. Želio sam imati zdrav pogled na sve, ne samo na slavu kao takvu, već i na novac i životne vrijednosti', ispričao je glumac kojeg su svojedobno proglašavali i nasljednikom Lea DiCaprija.

Posljednjih godina uglavnom je radio na filmovima i TV projektima s manjim budžetom poput 'Penny Dreadful' i 'Paradise Lost'.