svjetsko, a naše

U braku su 24 godine: Australski glumac Eric Bana kaže da je suprugu zaveo jer je hrvatskog porijekla

08.12.2021 u 16:12

Bionic
Reading

Eric Banadinović, poznatiji pod prezimenom Bana najpoznatiji je po ulogama Hulka iz filma 'Nevjerojatni Hulk' i princa Hektora iz filma 'Troja'. Sa suprugom Rebeccom Gleeson u sretnom je braku već 24 godine, a da i dalje uživaju u zajedničkom životu moglo se vidjeti i na crvenom tepihu dodjele nagrada AACTA awards 2021.

Eric Bana je stigao u pratnji supruge na dodjelu nagrada budući je njegov film 'The Dry' jedan od nominiranih, a on je bio nominiran u kategoriji najboljeg glumca.

U posljednje vrijeme se primirio u australskom Melbourneu, a u nedavnom je intervjuu priznao da je proteklih mjeseci odbio neke uloge jer nije želio napuštati Australiju za vrijeme pandemije.

'Možda zvuči čudno, ali nisam želio otići zbog okolnosti kroz koje je moj grad prošao. Imate priliku otići i raditi druge stvari, ali jednostavno mi se ne čini da je pravi trenutak za to. Ne izgleda mi ispravno pobjeći. Kada smo već dogurali ovako daleko, osjećate se kao dio plemena... Samo želim biti ovdje dok sve to ne prođe i želim proći kroz osjećaj radosti koji ćemo svi zajedno osjetiti, u isto vrijeme', izjavio je glumac za ABC, a donosi Daily Mail.

  • +11
Eric Bana Izvor: Profimedia / Autor: Rachel Luna / Getty images / Profimedia

On i Rebecca su se upoznali dok su radili na televizijskoj postaji, kanalu Sedam. On je bila novinarka, a on se pokušavao probiti kao komičar. Eric je izjavio kako ga je upravo porijeklo spojilo sa životnom ljubavi. 'Najbolja prijateljica moje supruge je Nicole Alagich iz Omiša. Kada smo se upoznali, Rebecci je bilo fascinantno što sam i ja iz Hrvatske, gdje je ona bila čak tri puta i u koju se zaljubila', otkrio je svojedobno. S Rebeccom je prohodao 1995. godine a samo godinu dana kasnije znao je da želi provesti svoj život s njom.

'Osim što se volimo, supruga i ja se stvarno, stvarno sviđamo jedno drugome. Svakako se smijemo zajedno svaki dan. I pod time ne mislim na smijuljenje, mogu je stvarno nasmijati', rekao je svojedobno. Svoju suprugu smatra zabavnom i pametnom, za nju ističe da je njegov oslonac i da je odgovorna za njegovo mentalno zdravlje.

Podsjetimo, glumčev otac Ivan je iz Hrvatske Dubice, a 1959. je emigrirao u Njemačku s majkom Ivankom i očuhom Janosem. Godine 1960. stigli su u Australiju. Ericova majka Eleanora, Njemica iz Mannheima, u Australiju se doselila 1953. Nakon što su oboje prošli kroz australski useljenički logor Bonegilli, upoznali su se u Melbourneu i vjenčali 1963. Dobili su dva sina: Anthonyja, uglednog bankara, i Erica, danas slavnog glumca. Prezime Banadinović i dalje se nalazi na njegovim službenim dokumentima, a skratio ga je u Bana da bi lakše dobio posao u filmskoj industriji. Bana je 2006. primio priznanje Republike Hrvatske za iznimna postignuća u filmskoj industriji.