BLAŽENKA LEIB

Bijeg s dalekovidnice: Nakon 30 godina HRT izgubio još jedno prepoznatljivo lice

07.03.2018 u 15:17

Bionic
Reading

Odlazi još jedna dugogodišnja uzdanica nacionalne televizije. Poznatu voditeljicu i omiljenu osobu s malih ekrana Blaženku Leib, koju gledatelji prate još iz doba Domovinskog rata, kad je vodila 'Gardijadu' te gledane emisije 'Pinklec na rame, put pod noge' i 'Ponoćni gost', više nećemo vidjeti na Hrvatskoj radioteleviziji. Blaženka je još jedno prepoznatljivo lice koje će radnu sreću potražiti negdje drugdje

Zna se da je javni servis svih ovih godina bio mjesto s kojeg se teško i rijetko odlazi, no u zadnje vrijeme i to se promijenilo. Nakon Siniše Kovačića i Jelene Pajić odlazi Blaženka Leib, dugogodišnja suradnica koju su gledatelji imali prilike gledati u brojnim emisijama. 

Blaža, kako je od milja zovu prijatelji i gledatelji, nikad nije bila u stalnom radnom odnosu na HRT-u. Od 1989. je vanjski suradnik. Najzapaženiji angažman ostvarila je u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska', u kojoj je surađivala kao voditeljica, a zatim kao scenaristica i urednica od nastanka redakcije 1992. do 2013. godine. Nakon toga sama je četiri godine radila znanstveno-obrazovnu emisiju 'Društvena mreža', koja joj je činila veliko zadovoljstvo jer je u njoj imala prostor s gostima otvarati važne teme o kojima se u medijima vrlo rijetko govorilo te ih ilustrirati odličnim dokumentarnim filmovima. Nakon procjene vodstva kuće da je u programu potrebno više zabavnog i manje znanstveno-obrazovnog programa emisija više nije bila u programskom planu.

Donedavno je radila istraživačko-novinarski i scenaristički posao za 'Kod nas doma' utorkom, kada je emisija obrađivala teme iz područja psihologije. 

'Zadnja dva mjeseca nisam angažirana na HRT-u. To vrijeme uložila sam u edukaciju na novim područjima, a i upravo sad sjedim na jednoj međunarodnoj konferenciji jer 30 godina komunikacijskog znanja i iskustva neprocjenjiv su mi profesionalni kapital za mnogo toga', rekla je za tportal uvijek pozitivno raspoložena Blaženka Leib.

Blaženka Leib Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL