STIŽE NOVA KNJIGA

Bez Brigitte pored sebe Macron bi bio izgubljen; otkriveni novi zanimljivi detalji iz braka francuskog predsjedničkog para

09.09.2021 u 06:44

Bionic
Reading

Francuska javnost s nestrpljenjem čeka izlazak nove knjige Gaël Tchakaloff, u kojoj su otkriveni novi detalji iz braka Brigitte i Emmanuela Macrona, a zahvaljujući dijelovima koji su već ugledali svjetlo dana, čini se da će biti ‘sočna’

Izdavač nove knjige autorice Gaël Tchakaloff, While We’re Alone, dobro je tempirao njen izlazak, čekajući Francuze da se vrate kući s godišnjih odmora. Javnost s nestrpljenjem iščekuje sočne detalje koji će otkriti kakav zapravo utjecaj Brigitte Macron ima na svog supruga, francuskog predsjednika.

Ako je vjerovati autorici knjige, 43-godišnji Macron rijetko dopušta da prođe više od 90 minuta da ne razgovara sa svojom obožavanom suprugom, a koja zapravo ima ulogu neslužbenog savjetnika u donošenju najvažnijih odluka za francuski narod.

Gaël Tchakaloff, inače nagrađivana autorica biografija mnogobrojnih političara, prije pet godina upoznala se s Brigitte Macron i s njom postala iznimno bliska, stoga ne čudi to da je doznala i mnoge zanimljivosti iz njihovog privatnog života koji od samog početka šokira javnost, prvenstveno time što je ona čak 25 godina starija od supruga, a u kojeg se zaljubila kada je bio njezin učenik u srednjoj školi na sjeveru Francuske.

Njihova ljubav tijekom godina nije izblijedjela, dapače Macronovi su s vremenom postali još bliži, do te granice da je Brigitte njegova osoba od najvećeg povjerenja. Emmanuel Macron oslanja se na njezinu mudrost, ali i iskustvo koje je skupila tijekom godina, a što mu je u konačnici pomoglo da 2017. godine, kao gotovo nepoznat političar, postane francuski predsjednik.

  • +19
Brigitte i Emmanuel Macron na plaži Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Voljeli ih ili mrzili, Francuzi su fascinirani njihovim odnosom, a mnogi ih uspoređuju s Ronaldom i Nancy Reagan, kao i s Margaret i Denisom Thatcherom. Zbog velike razlike u godinama Brigitte se već navikla na šale na vlastiti račun, ali i na neprekidna naklapanja o tome da je Macron zapravo homoseksualac, kojem je brak s 25 godina starijom učiteljicom samo krinka za javnost.

Da su te glasine laž, potvrdio je i nakon posljednjih predsjedničkih izbora ugledan francuski redatelj, deklarirani homoseksualac, koji je često bio prisutan na zabavama s Macronovima. ‘Pravi su par i iznimno su bliski, a on želi samo svoju mamicu.’

A to je zapravo ono što i Francuzi misle - bez Brigitte pored sebe Macron bi bio izgubljen, stoga izjava autorice da rijetko prođe više od sat i pol da ne razgovaraju ima smisla:

‘Ono što sam željela reći time je da razgovaraju koliko mogu, bilo danju, bilo noću. Njezin je ured u ‘ženskom krilu’ u prizemlju Elizejske palače dok on radi na prvom katu, zbog čega uvijek nalete jedno na drugoga. Kada je na putu, non-stop razgovaraju telefonski.’

  • +6
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: GUERICOLAS / MPP / Sipa Press / Profimedia

Dobro upućeni u njihove odnose tvrde da Macron s vremenom postane anksiozan ako ne može stupiti u kontakt sa suprugom, a ako ima dan pretrpan obavezama, ponekad izbaci neke sastanke nakon što s njom prodiskutira o svemu. To je bilo ponajviše frustrirajuće za njihove savjetnike i pomoćnike jer su morali čekati da sve ona odobri.

‘Imaju zajednički raspored i znaju točno iz minute u minutu što radi i gdje je onaj drugi. Uvjereni su da njihova veza u velikoj mjeri poboljšava njihovu individualnost’, otkriva Tchakaloff.

Sam Macron često je na meti kritika zbog arogantnosti i snishodljivosti, no autorica knjige smatra da je njegova osobnost puno kompleksnija, otkrivajući da predsjednik, kada je pod velikim stresom, grize nokte.

Inače, kako je otkriveno na samom početku knjige, Brigitte u njegovu životu ima majčinsku ulogu i figuru iako je on s majkom, liječnicom Francoise Nogues, i dalje blizak. Ona idolizira svog sina, a sa snahom, koja je tek tri godine mlađa od nje, u odličnim je odnosima mada se u samim počecima nije slagala s njihovom vezom.

A kakva je zapravo njihova veza? Ako pitate Tchakaloff, ona smatra da su i dalje jako zaljubljeni.

‘Oboje su iznimno inteligentni, povezani na različitim razinama te, uz sve to, i dalje jako zaljubljeni. Oboje vole knjige i čitanje i njihov pristup životu baš je takav. Kada razgovarate s Brigitte ili Emmanuelom, njihov govor prepun je literarnih aluzija. Moja knjiga nije politčka knjiga, već knjiga o ljubavi. Kada bih ih vidjela zajedno, a viđala sam ih često, uvijek su se dodirivali i ljubili u obraz’, otkrila je autorica, dodavši da prvu damu smatra svojom prijateljicom.

  • +5
Emmanuel Macron u posjetu Francuskoj Polineziji Izvor: Profimedia / Autor: ELIOT BLONDET/POOL / Sipa Press / Profimedia

‘Ne znam ima li ona isto mišljenje o meni jer kada ste u politici, nemate prijatelja.’

Inače, Gaël Tchakaloff s Macronovima se upoznala godinu dana prije negoli je Emmanuel postao predsjednikom. Godinama su se redovito viđali, a često ih je pratila na putovanjima. Vjerojatno upravo zbog toga, jer je bila prisutna u mnogim situacijama, Macronovi nisu željeli da ona napiše knjigu, a predsjednikovi savjetnici čak su je i zvali tražeći da stopira njeno pisanje i izlazak.

Iako je sam Macron zabranio pristup spisateljici, popustio je nakon njezina burnog telefonskog razgovora s Brigitte, vjerojatno se nadajući da neće ogoliti njihov odnos pred očima javnosti.

Danas nemaju nikakav kontakt i Gaël Tchakaloff zapravo čeka njihovu reakciju na knjigu.