o poslu i majčinstvu

Belma Džomba: Mirza curama sve dopušta, ja sam im veći autoritet

11.03.2017 u 18:26

Bionic
Reading

Nakon osam godina pauze, supruga bivšeg rukometaša Mirze Džombe, Belma Džomba ponovno se, na nagovor Davora Jurkotića, vratila na male ekrane. Dvoje Riječana voditelji su nove RTL-ove emisije 'Da pukneš'. U intervjuu za tportal otkrila je razloge povratka, ali i progovorila o majčinstvu i svojim kćerima - Uni i Adi

Televizijski gledatelji sjećaju je se iz RTL-ovih emisija 'Pobijedi Šolu' i 'Večera za 5', a sada je, nakon osam godina izbivanja, imaju priliku gledati s Davorom Jurkotićem u novoj emisiji 'Da pukneš'. Lijepa Riječanka u međuvremenu se udala za bivšeg rukometaša Mirzu Džombu, s kojim je dobila i dvije kćeri - Unu i Adu, te odradila staž za odvjetničkog vježbenika. Samo jedan poziv bio je dovoljan da se Belma Džomba vrati svojoj prvoj ljubavi - televiziji. Budući da s obitelji živi u Rijeci, Belma svakog tjedna putuje u Zagreb, gdje s Davorom Jurkotićem snima nove epizode. O svemu tome raspričala se za tportal.

Kako je došlo do vašeg angažmana?

Nazvao me Davor i pitao da li bi s njim radila jednu emisiju. Rekao mi je da malo razmislim, no ja sam odmah pristala, jer sam znala da ako on misli da ja to mogu odraditi, onda nemam što razmišljati. On je inače bio moj prvi šef na Ri Kanalu, kada sam započinjala televizijsku karijeru.

Proteklih godina govorili ste da se nemate namjeru vratiti na televiziju, a odradili ste i staž za odvjetničkog vježbenika.

Nije mi bilo u planu vratiti se na televiziju. Iskreno, kada mi je predložio emisiju, nisam mislila da je to za RTL, mislila sam da je to nešto više interno. Zapravo, nisam uopće bila svjesna u što se upuštam, no nije mi žao, dapače, jako mi je drago što sam se vratila.

Kako vam se sviđa format emisije?

Vrlo je jednostavan i nije previše zahtjevan za nas voditelje. Tijekom dosadašnje karijere imala sam puno zahtjevnije angažmane, no rad s Jurkotićem je uvijek zabavan.

Radite s Davorom Jurkotićem, koji je zabavljač, vaš suprug Mirza Džomba je također duhovita osoba i zabavljač. Kakvi ste vi privatno?

Nisam definitivno takav zabavljač kao Jurkotić. On ima jedan poseban humor koji ne razumiju svi, no meni je on dobro poznat. Osobno se volim šaliti i mislim da znam prihvatiti zezanciju. No jesam li zabavljač u društvu, to biste morali pitati moje prijatelje.

My 🌍.. 👩‍👧‍👧.. 💞#UnA#AdA#loveofmylife

Objavu dijeli Belma Dzomba (@dzombabelma)

Što je sada s vašom odvjetničkom karijerom?

Ne znam. To je jedan ozbiljan posao i stvarno ne znam kad ću imati snage i vremena sjesti i uhvatiti se učenja. Sad mi je lijepo ovako. Odradila sam staž i taman kada sam krenula učiti za pravosudni ispit, ostala sam trudna. Sad se sve prolongiralo.

Vidite li uopće sebe u ulozi ozbiljne odvjetnice?

Prije sam se vidjela, a sada sve manje. Nekako mi se čini da mi je televizija suđena, no vidjet ćemo na kraju kako će sve to završiti.

Kad ce četvrti član ?!?!?

Objavu dijeli Belma Dzomba (@dzombabelma)

Vi i Mirza imate dvije djevojčice. Kako ste se snašli kao majka?

Mirza je sada jako zaposlen i ne mogu očekivati previše pomoći od njega, iako, kada je kod kuće, radi sve. Nemam baš osjećaj da se puno toga promijenilo otkako nam se pridružila i Ada. Una mi puno pomaže pa je lakše. Ima trenutaka kada je manje ili više teško, no, Bože moj, snalazim se kao i svi. Na kraju, nije tako strašno teško kao što sam mislila da će biti.

Kakve su Una i Ada karakterno?

Una je šefica i više je na tatu pa onda to govori puno o našem odnosu. Šalim se. Iako je šefica, nekako je dobroćudna. Za Adu je još prerano govoriti. Do sada je imala crvenkastu kosu, pa smo govorili da je to odraz njezina karaktera. Iako je dobrica, često se ljuti i pokazuje da sve mora biti po njezinom.

Ispunjava li vas majčinstvo? Jeste li zapostavili sebe?

Trudim se da se ne zapustim, iako je neminovno da sam puno više kod kuće nego što sam bila prije njih. Imam prijateljice koje su također majke i u sličnoj situaciji i često se družimo. No nikada ne pričamo o djeci. Mislim da nam svima treba jedan ispušni ventil. Na kraju, ne mogu reći da zbog njih nemam život ili da sam sve podredila njima. Nađem ja pet minuta i za sebe.

Tko je veći autoritet - vi ili...?

Ne morate ni dovršiti rečenicu! Ja. Mirza sve dopušta, samo da je mir.

:)

Objavu dijeli Belma Dzomba (@dzombabelma)