I ONA IMA SVOG PRINCA

Bajkovit život: Mlađa sestra Kate Middleton sa suprugom, čije se bogatstvo procjenjuje na 2,6 milijardi dolara, živi daleko od očiju javnosti i uživa u tome

18.03.2021 u 06:48

Bionic
Reading

U stvarnom životu Kate Middleton je prava princeza i buduća kraljica, no život njezine mlađe sestre Pippe nije ništa manje bajkovit

Njihovo se bogatstvo procjenjuje u milijardama dolara, a jednoga dana dobit će i titulu, kad 45-godišnji menadžer hedge fondova Matthews bude imenovan vlastelinom Glen Affrica, titulom koju sada ima njegov otac. James i Pippa će naime polagati pravo na obiteljsko imanje u Škotskoj koje se prostire na više od četiri tisuće hektara.

Iako njezin život ne prolazi sasvim ispod radara, daleko je manje eksponirana od svoje starije sestre Kate. Pippa se čak nadala da će se potpuno izgubiti u pozadini i priznala je da joj pažnja koju je stekla svojom skladnom figurom u kreacijama Alexandera McQueena nije najbolje legla.

'Par dijeli istinsku želju za izbjegavanjem svjetla pozornice i nadaju se da će se samo skrasiti, dobiti djecu i živjeti mirnim životom', rekao je izvor za People o paru koji je nakon dvogodišnjeg sina Arthura Michaela Williama Matthewsa nedavno proširio obitelj kćerkom Grace Elizabeth Jane Matthews.

Život pod svjetlima reflektora mlađoj sestri buduće engleske kraljice jednostavno nije odgovarao.

'Pomalo je stresno postići globalnu prepoznatljivost (ako je to prava riječ) prije 30. godine na račun svoje sestre, šogora i stražnjice', napisala je Pippa u debitantskoj knjizi 'Celebrate: A year of Festivities for Families and Friends' iz 2012. godine. Više od toga živciralo ju je, kaže, suočavanje s gotovo stalnim nadzorom svakog njezinog izbora.

Tek što su obožavatelji i mediji počeli hvaliti njezin izbor odjeće počela su i potkopavanja pa su neki uspoređivali njene modne kombinacije s vrećama krumpira i pitali se oblači li se u mraku.

  • +4
Pippa Middleton Izvor: Profimedia / Autor: IMP/MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ti su joj udarci, priznala je Pippa, ostavili grč u želucu. 'Osjetila sam da me pomalo javno maltretiraju, jer samo utirem svoj put i pokušavam živjeti svoj život', priznala je Pippa televizijskom voditelju Mattu Laueru 2014. godine.

No među onima koji su sve promatrali izdaleka prevladavalo je mišljenje da ona sama nije dovoljno govorila o svom ranijem radu kao organizatoru događanja za obiteljsku tvrtku Party Pieces, šestoznamenkastim ugovorima za knjige i brojnim dobrotvornim pothvatima.

'Ljudi me doživljavaju kao privilegiranu osobu koja je iskoristila svoj položaj, kao nekoga tko zapravo ne radi. Misle da sam socialite, a ta me riječ stvarno iritira, i da sam party girl bez ikakvog sadržaja', jadala se Pippa u Daily Mailu.

Stoga se mlađa sestra Middleton transformirala u jednog od fizički najsposobnijih filantropa. Biciklom je prešla gotovo pet tisuća kilometara (3000 milja) diljem SAD-a, a zatim preplivala 6,5 kilometara Istambulskog tjesnaca kako bi prikupila sredstva za Britansku zakladu za srce. Penjala se i 50-ak kilometra po ledenjaku za britansku nacionalnu dobrotvornu organizaciju zimskih sportaša s invaliditetom. Britansku zakladu za srce podržala je također prihodima od svoje druge knjige 'Heartfelt' iz 2016. godine.

S Matthewsom se upoznala 2006., tijekom posjeta odmaralištu Eden Rock na karipskom otoku Sveti Bartolomej, koje je u vlasništvu njegovih roditelja, i kratko bila u vezi s njim šest godina kasnije. Ponovno su se povezali 2014. godine, a Pippa je u obnovljenoj ljubavi nastojala uživati unatoč stalnoj pažnji medija. Tu je neugodnost opisala kao 'dio života s kojim mora izaći na kraj'.

Financijaš se pokazao kao šarmantni princ na kojeg je čekala, a poput njegove buduće supruge, i Matthewsa krasi pustolovni duh. Ultramaratonac je završio 251 kilometar dug šestodnevni Marathon des Sables kroz Saharu, kao i norveški Birkebeiner, najdužu svjetsku stazu u skijaškom trčanju. U slobodno vrijeme izgradio je prilično uspješnu karijeru.

Preskačući sveučilište, Matthews se u početku odlučio za život vozača trkaćih automobila pa je 1994. godine pobijedio na britanskom prvenstvu Formule Renault i osvojio naslov Formula Renault Eurocupa. Do sljedeće godine već je bio spreman za drugi čin i započeo je karijeru u financijskim vodama, radeći za Spear, Leeds & Kellogg, koji je sada dio Goldman Sachsa.

Nakon šest godina rada za druge bio je spreman na osamostaljenje pa je 2001. osnovao Eden Rock Capital Management Group, tvrtku u kojoj je još uvijek glavni izvršni direktor. U krugovima kojima se on i Pippa kreću ne priča se puno o financijama, a stručnjaci njegovo bogatstvo procjenjuju na blizu 2,6 milijardi dolara.

Sasvim dovoljno za financiranje pustolovnog medenog mjeseca oko svijeta u kojem su on i Pippa uživali 2017. godine, talijanske proslave rođenja prvog djeteta i izlete do mame i tate na Sveti Bartolomej. Njih su dvoje ondje protekle dvije godine započeli novu godinu aktivnostima na plaži.

Nakon što su stvorili krug bliskih prijatelja radije društvu pripremaju večere u svom domu sa šest spavaćih soba, nego da s njima obilaze restorane i uživaju u noćnom životu.

'Nekoliko sam godina bila u oku javnosti i razvila nešto poput debele kože. Bilo mi je prilično teško nositi se samoj sa svim tim. Prilično su se bili okomili na mene, poput toga da me slijede, sakrivaju se iza auta i iskaču s kamerama. To može biti dosta uznemirujuće', rekla je 2016. godine Pippa.

S toliko toga što su postigli zajedno i čemu se mogu radovati, čine sve što im je u moći da izbjegnu skretanje bilo kakve pažnje na sebe. Pokušavaju ne biti bijesni kad se pojave fotografi i umjesto toga usredotočuju se na ono u čemu mogu uživati.

'Pretpostavljam da je to postalo novo normalno za nas. To znači da postoje čimbenici koje moramo odvagnuti i o njima razmisliti, ali trudimo se da oni ne utječu na nas', rekla je Pippa za britanski list.