CANDACE BUSHNELL

Autorica 'Seksa i grada' kaže da adaptacija njene knjige nikome ne bi trebala biti životni uzor: 'Muškarci na mnoge načine mogu biti opasni za žene'

18.10.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Popularna HBO-ova televizijska adaptacija knjige 'Seks i grad' ne bi nikome trebala biti uzor u životu, kaže autorica Candace Bushnell te se osvrnula i na novi film franšize, kao i glumicu Kim Cattrall koja je odbila glumiti u njemu

Govoreći o opsesivnim obožavateljima koji se doista u životu povode za hit serijom, Bushnell je za New York Post rekla da pronalaženje Face, čovjeka za kojim u seriji kuca srce Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), nikome ne bi trebao biti primarni cilj u životu.

'Realnost je takva da pronalaženje dečka možda nije vaš dugoročno najbolji ekonomski izbor. Muškarci na mnoge načine mogu biti opasni za žene. Nikad ne govorimo o tome, ali to je nešto o čemu žene moraju razmišljati: možete učiniti puno manje kad se morate osloniti na muškarca. Televizijska serija i poruka na kraju nisu bile previše feminističke, ali to je televizija, to je zabava. Zato ljudi ne bi trebali temeljiti svoj život na televizijskim serijama', rekla je Bushnell.

Originalna serija nastala je na istoimenoj knjizi Bushnell, autorice koja je svoje kolumne o spojevima za New York Observer, temeljene na njenom životu, adaptirala za književno izdanje. Darren Starr dobio je televizijska prava i pretvorio knjigu u uspješnu seriju prikazivanu od 1998. do 2004. godine na HBO-u, uz dva igrana filma.

  • +33
Sarah Jessica Parker na snimanju druge sezone serije 'And Just Like That' Izvor: Startraksphoto.com/INSTAR Images/Profimedia / Autor: Janet Mayer

Bushnell je otvoreno govorila uoči premijere nove serije 'And Just Like That...' u prosincu na HBO-u Max, u kojoj se prijateljstvo Carrie, Mirande (Cynthia Nixon) i Charlotte (Kristin Davis) odvija u njihovim pedesetim godinama života.

Zvijezda 'Seksa i grada' Kim Cattrall neće se pojaviti u nastavku nakon velike javne svađe s Parker. Bushnell podržava njenu odluku o nepojavljivanju u ponovno pokrenutoj seriji.

NICOLE ARI PARKER

Pojačanje u seriji: Upoznajte novu članicu poznate četvorke iz 'Seksa i grada'

Pogledaj galeriju

'Jako volim Kim, ali čini se da želi raditi neke druge stvari. Možda više ne želi biti taj lik', kaže Bushnell, dodajući da je nije iznenadilo to što je HBO Max odlučio oživjeti seriju.

'HBO će zaraditi na tome. Iskoristit će to koliko god mogu', kaže Bushnell, priznajući da ne zna nikakve detalje o novim pričama i dodajući da će gledati novu seriju.

'Naravno da ću je gledati... i nadam se da će trajati šest sezona', kaže Bushnell i dodaje da će na tome nešto i zaraditi.