NAKON 'BORGENA'

Autor popularne TV serije u novom projektu bavi se vjerom

23.04.2017 u 13:45

Bionic
Reading

Danac Adam Price, autor zapažene političke serije 'Borgen-sjedište moći', nada se da će 'potaknuti na razmišljanje o vjeri i o vjerovanjima' svojom novom serijom 'Ride Upon the Storm' koja se natječe na festivalu Series Mania u Parizu

'Za naslov sam uzeo stih jedne stare pjesme: Tajnoviti su putovi kojima ide Bog čineći čudesa, hodajući po vodi i smirujući oluju (odatle naslov 'Ride Upon the Storm')', rekao je Adam Price za AFP.

Taj stih najavljuje kroz što će prolaziti obitelj koja je u središtu nove serije. 'Oluja je pred njima i sve će promijeniti na svome putu', rekao je scenarist.

Serija će se dotaknuti svih glavnih religija - kršćanstva, islama, judaizma i budizma - kroz putovanja glavnih likova.

'Nakon trideset epizoda Borgena, u kojima sam istraživao svijet žene ateistkinje, snažnog karaktera, koja se bavi politikom, htio sam istražiti i svijet muškaraca', rekao je autor serije u kojoj je glavni lik karizmatične političarke igrala glumica Babett Knudsen.

Price podsjeća da je u Danskoj religija odvojena od države, ali je ona prisutna u političkoj raspravi čim se povede riječ o 'useljenicima i o njihovoj integraciji u društvo'. 'To je stvarna bitka koja se vodi u svim našim društvima. Moramo je ozbiljno shvatiti jer nas to dijeli jedne od drugih'.

Serija će se od 24. rujna prikazivati na DR1 u Danskoj, a krajem godine na Arteu u Francuskoj i u Njemačkoj.

'Želim da potakne razgovor o vjeri', zaključuje Adam Price.