POČINJE SNIMANJE

Antun Vrdoljak iskreno o novom filmu: Hvata me kriza!

17.02.2017 u 10:44

Bionic
Reading

Gostujući u HTV-ovoj emisji 'Dobro jutro, Hrvatska' redatelj Antun Vrdoljak otkrio je nove detalje vezane za film 'General' o životu Ante Gotovine, čije snimanje počinje 20. veljače na Velebitu

Prva klapa 'Generala' napokon će pasti, a redatelj Antun Vrdoljak pojasnio je kako neće svi događaji iz života generala Ante Gotovine biti prikazani u filmu. 'U filmu neće biti hapšenja. Počinje s presudom, zatim slijede Generalova sjećanja na život... Koristit ću i neke dokumentarne snimke', rekao je Vrdoljak dodavši kako će se film snimati po cijeloj Hrvatskoj, a jedan dio možda i u Francuskoj. Jedina lokacija koju nisu konkretizirali jest gdje će snimati scene pustinje.

Snimanje filma i serije od osam nastavka potrajat će čak pet mjeseci, a svih 160 uloga još nije u potpunosti podijeljeno. Na pitanje kad planira dovršiti film 85-godišnji Vrdoljak se nije odolio našaliti na svoj račun: 'Sigurno prije moje smrti', poručio je priznavši kako se već suočio s velikim strahom prije početka snimanja.

'Trta me je. Uvijek isti strah. Kad imate sve ispred sebe ponekad se pitate - pa što ja to radim! Prije me je kriza hvatala na početku snimanja, no sad kako sam u godinama i imam iskustva krenula je puno prije. Inače, uvijek kad snimam film peti, šesti dan snimanaj probudim se usred noći s misliam kako sve što smo dotad snimili ništa ne vrijedi!', kazao je Vrdoljak.

Podsjetimo, glavnu ulogu u filmu igra Goran Višnjić, njegove žene Zrinka Cvitešić i Nataša Janjić, tu su i Goran Navojec, Tarik Filipović i mnogi dr. Redatelj Antun Vrdoljak na potpisivanju ugovora o snimanju filma i serije prošlog ljeta  rekao je kako je film izrastao iz njegova prijateljstva s Gotovinom, a na ideju o snimanju došao je kad je general bio uhićen te je naivno vjerovao da mu može pomoći ako snimi film. Pomoćnik redatelja je Kristijan Milić, inače poznat i kao redatelj filma 'Broj 55', HRT-ova ratnoga filma koji se bavi tematikom Domovinskoga rata, dok je za produkciju zadužen Andrija Vrdoljak, a za fotografiju Vjekoslav Vrdoljak.