TUŽAN POVOD

Angelina Jolie prisjetila se pokojne mame i poslala važnu poruku

09.05.2023 u 12:04

Bionic
Reading

Angelina Jolie, povodom Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika, prisjetila se svoje majke, a koja je umrla od raka dojke i jajnika 2007., kako bi potaknula žene da paze na svoje zdravlje

Slavna glumica i humanitarka pozvala je žene da paze na svoje zdravlje povodom Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika.

Angelina (47) je na Instagramu podijelila staru fotografiju na kojoj je pozirala s voljenom majkom Marcheline Bertrand, osvrnuvši se na desetljeća njezine teške borbe s rakom dojke i jajnika.

'Sutra bi mojoj majci bio 73. rođendan. Preminula je prije 15 godina nakon duge borbe s rakom dojke i jajnika', napisala je. 'U lipnju ću imati samo mjesec dana više od dobi u kojoj je mojoj majci postavljena dijagnoza. Imala sam preventivne operacije kako bih pokušala smanjiti šanse za to, ali i dalje idem na preglede', napisala je Angelina.

'Moja je mama voljela Hendrixa. I uvijek bih joj potpisivala pisma s 'Kiss the Sky'. Dobilo je to novo značenje nakon što je umrla. Šaljem svoju ljubav onima koji su također izgubili voljene i snagu onima koji se u ovom trenutku bore za svoje živote i živote onih koje vole. I ostali, molim vas, odvojite vrijeme da se brinete o sebi i otiđite na mamografiju i krvne pretrage ili ultrazvuk, osobito ako imate obiteljsku povijest raka', poručila je Jolie uz hashtag #worldovariancancerday.

  • +3
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: BONNIE CASH / UPI / Profimedia

Inače, Jolie je napisala vrlo emotivan esej za Time o svojim preventivnim zahvatima nakon gubitka majke od raka.

'Jednostavno osjećam da sam napravila izbor da bih poboljšala svoje izglede da budem ovdje i vidim svoju djecu kako odrastaju te upoznam unuke', napisala je tada Jolie o svojoj odluci da ode na preventivnu dvostruku mastektomiju te kasnije da ukloni jajnike i jajovode. 'Nadam se da ću posvetiti što više godina njihovim životima i biti ovdje za njih', dodala je majka šestero djece: Maddoxa (21), Paxa (19), Zahare (18), Shiloh (16) te 14-godišnjih blizanaca Knoxa i Vivienne.

UVIJEK ELEGANTNA

Angelina Jolie stvorila pomutnju na ulicama Pariza: Elegantno izdanje začinila novom 'it' torbicom

Pogledaj galeriju

'Moja se majka desetljeće borila s bolešću i uspjela je doživjeti 50-e. Moja je baka umrla u 40-ima. Nadam se da će mi moji izbori omogućiti da živim malo duže', poručila je.

Angelinina je majka umrla od raka dojke i jajnika 2007., u dobi od samo 56 godina. Također je izgubila tetu od te bolesti 2013., iste godine kada se odlučila na dvostruku mastektomiju - a do te odluke došla je nakon što su genetski testovi pokazali da nosi mutirani gen BRCA1, što ju je predisponiralo za mogućnost razvoja raka dojke.

Dvije godine kasnije strah od raka jajnika natjerao je Oscarom nagrađenu glumicu da ukloni i jajnike i jajovode.