ATELIER JOLIE

Angelina Jolie iskreno o svom modnom pothvatu: 'Vjerojatno ću izgubiti novac'

06.12.2023 u 17:00

Bionic
Reading

U utorak je slavna holivudska zvijezda otvorila vrata svoje prve multifunkcionalne trgovine Atelier Jolie. Iako priznaje da nikad nije mislila da će se baviti modom, Jolie joj pristupa na održiv način, imajući na umu etično poslovanje

Iako sama za sebe kaže da joj moda nikad nije bila previše važna, Angelina Jolie kročila je u taj svijet - i postala konkurencija svjetski renomiranim brendovima. U razgovoru za Wall Street Journal priznala je da nikad nije bila na modnoj reviji ili Met Gali, no ovog utorka otvorila je vrata prve trgovine brenda Atelier Jolie te krenula na put mijenjanja mode.

Trgovina Atelier Jolie smještena je u velikom prostoru u njujorškoj četvrti NoHo, a zanimljiva je i povijest lokacije koja je nekoć bila dom i studio velikog grafiti umjetnika Jean-Michela Basquiata.

S velikim i ambicioznim planovima, Jolie je iskreno priznala da će vjerojatno i izgubiti novac, no ne odustaje od svojih planova - uvođenja ideje etičnog poslovanja i održivosti u modu. Dobitnica Oscara priznala je u razgovoru za WSJ da nikad nije bila na modnoj reviji ili Met Gali. 'Ako naposljetku uspijem provesti u praksi neke stvari za koje mislim da su poboljšanja i jednostavno budem na nuli, to je velika pobjeda', kaže 48-godišnja oskarovka.

Utemeljila je odbor koji će usmjeravati pristup brenda nabavi i proizvodnji. Pokušat će izbjeći nanošenje stvarne štete i prirodi i radnicima koji proizvode odjeću, a u prostoru će nuditi i mogućnost prepravaka odjeće i kreiranja vlastitih komada od deadstock tkanine.

'Možemo li izbjeći nanošenje stvarne štete - ne samo Zemlji, već i radnicima koji proizvode odjeću? (…) Je li moguće da bismo mogli otići nekamo i uživati ​​u izradi odjeće, uživati ​​u nošenju odjeće i nikoga ne povrijediti? I zapravo možda dobro postupati s ljudima?' komentirala je Jolie u intervjuu za WSJ.

Osim toga, trgovina nije samo trgovina, već i kafić i galerija!

U kafiću naziva Eat Offbeat rade kuhari izbjeglice i imigranti, dok će galerija ugostiti razne edukativne događaje usmjerene na održive tehnike, a Jolie se nada i konferencijama o temama održivosti i umjetnosti.

  • +2
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: Vincenzo Aloisi/MEGA / The Mega Agency / Profimedia