'Priče iz davnine'

Ana Vučak Veljača i Ivan Veljača u izlasku na dječjoj predstavi

13.02.2020 u 21:09

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Priče iz davnine' u režiji Paola Tišljarića održana je u Gradskom kazalištu Trešnja u četvrtak, a riječ je o koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika.

'Priče iz davnine' zbirka je pripovijetki iz 1916. Ivane Brlić Mažuranić, u kojima se isprepliću motivi iz slavenske i pretkršćanske mitologije u začudan i uzbudljiv svijet antologijskih lica.

Taj klasik dječje književnosti na scenu kazališta Trešnja postavio je redatelj Paolo Tišljarić, a dramatizaciju potpisuje Lada Kaštelan. 'Scenska atraktivnost i monumentalnost već su prepoznatljiva kvaliteta Tišljarićevih režija za najmlađu publiku, a ova će najmlađim gledateljima, približiti magičan svijet priča Sunce djever i Neva Nevičica, Šuma Striborova, Regoč, Ribar Palunko, Tintilinić, Potjeh i mnogih drugih' stoji u najavi predstave u kojoj glume Marija Šegvić, Luka Bulović, Matija Čigir, Dubravka Lelas, Paško Vukasović, Glorija Šoletić i Ivana Bakarić.

  • +14
'Priče iz davnine' Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Na premijeru su došle mnoge slavne mame sa svojom djecom poput Anje Alavanje i Maše Miščević, te glumica Marijana Mikulić, spisateljica Sanja Pilić, te bračni par Ana Vučak i Ivan Veljača.