GOTOVO SE SMRZNULA

Ana Rucner sve će podnijeti za ostvarenje želja

19.04.2017 u 14:20

Bionic
Reading

Ana Rucner svako malo objavi neki novi videospot. Ovog puta to je obrada pjesme 'I Will Follow Him' iz filma 'Redovnice nastupaju', a novi videouradak ponovno je snimila u prirodi. A isplati li se danas uopće snimati spotove kad ih se rijetko može vidjeti na domaćim televizijama te pokoju anegdotu s dosadašnjih snimanja ispričala je za tportal

'Umjetnik mora raditi spotove zbog promocije svog rada i pjesama. Snimam spotove za svoju zemlju jer ju jako volim i to je postao prepoznatljivi dio mene i mog glazbenog rada. Isto tako, stalo mi je i da ljudi diljem svijeta gdje nastupam dobiju priliku vidjeti ljepote naše zemlje', ispričala nam je Ana Rucner.

Do sada su ideje za spotove bile njezine i sama je autorica svih projekata.

'Redatelj je osoba koja priču, ovisno o mojoj inicijalnoj ideji, razrađuje i na kraju i snima. Ovaj sam spot, kao i neke druge do sada, radila s Darkom Drinovcem koji razumije moje ideje i senzibilitet te uspijeva iz mene i ostalih glazbenika izvući ono najbolje', rekla je.

Najdraži su joj spotovi 'Destiny', snimljen na stonskim zidinama i 'Alkarski ponos', snimljen prošle godine u Sinju, u povodu 300. godišnjice Sinjske alke.

'Općenito volim gledati spotove koji su dinamični, imaju dobru priču ili opisuju ljepote nekog kraja', priznaje.

I ovog puta je snimala u prirodi, u okrilju tisućljetnih maslina, u Vrtovima lunskih maslina na otoku Pagu. Ana je zasvirala pod drevnom maslinom starom 2.000 godina, a s njom je zapjevao zbor časnih sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog iz Zagreba.

'Nedavno je to bio Kopački rit, park prirode koji izgleda nestvarno u toj svojoj ljepoti. Prošle godine nastupala sam u ovom masliniku i ostala bez daha koliko me oduševio, te ogromne masline stare i do dvije tisuće godina koje bi, da mogu pričati, sigurno puno toga mogle ispričati. Djeluju vrlo snažno i grubo, no istovremeno rađaju plodove iz kojih nastaje prefino maslinovo ulje. Kad sam prvi put bila u ovom masliniku, poželjela sam ovdje snimiti spot i želja mi se ovih dana i ostvarila', pohvalila se čelistica.

Snimanje spota Ane Rucner na Pagu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Anegdota sa snimanja spotova je puno.

'Dugo bi trajalo da ih sve nabrojim, a uvijek su mi zanimljivi izazovi s kojima se susrećem, kao na primjer kad me lani u Kopačkom ritu napao roj bubamara, a trebala sam ostati mirna jer je snimanje u tijeku, ili situacija u Sinju kad je dvadesetak velikih sinjskih konja jurilo prema meni i nisam se smjela pomaknuti, a nije mi baš bilo svejedno', otkrila je.

Skoro nikad, kaže, nema idealne uvjete na snimanjima.

'Ovih dana sam primjerice snimala drugi dio spota u Metajni, na Pagu i ne sjećam se da sam se ikada tako smrznula. Bura je bila nemilosrdna, a snimateljska ekipa i moj tim bili su u zimskim jaknama dok ja sam bila odjevena u prekrasnu ljetnu haljinu Sherri Hill. To je moja ljubav prema Hrvatskoj, spremna sam prijeći preko svih granica. U pitanju je bio sjajan kadar koji nisam željela propustiti, jer sam jako ponosna na ljepote naše zemlje', ističe Ana.