spoj violončela i klapskog pjevanja

Ana Rucner održala nikad spektakularniji 'Pozdrav Ljetu' na dubrovačkom Srđu

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 21.06.2022 15:52
  • Objavljeno 21.06.2022 u 11:11
Ana Rucner & Klapa sveti Mihovil

Ana Rucner & Klapa sveti Mihovil

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zeljko Tutnjevic

Točno u pet ujutro u amfiteatru Excelsa Nekretnina na Srđu, započeo je tradicionalni, 12. po redu, 'Pozdrav Ljetu' u režiji Ane Rucner. Ani se ovoga puta na pozornici pridružila Policijska klapa sv. Mihovil te su zajedničkim snagama i vrhunskim spojem violončela i klapskog pjevanja na veličanstven način pozdravili prvi dan ljeta, ali i Svjetski dan glazbe

Nikad posebniji 'Pozdrav Ljetu' pratila je i hvalevrijedna poruka simbolično prikazana u violončelu na kojem je Ana Rucner svirala. Naime, poznata violončelistica postala je promotorica nacionalne kampanje MUP-a pod nazivom 'Manje oružja, manje tragedija', a violončelo, koje je u trajnom vlasništvu MUP-a, izrađeno je od dijelova dobrovoljno predanog oružja građana, stoji u priopćenju.

Kao fenomenalna uvertira današnjem koncertu, sinoć je u Kneževom dvoru održana premijera filma 'Od strahote do ljepote', koji prikazuje nastanak glazbala od dijelova dragovoljno predanog oružja građana.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zeljko Tutnjevic

Kao fenomenalna uvertira današnjem koncertu, sinoć je u Kneževom dvoru održana premijera filma 'Od strahote do ljepote', koji prikazuje nastanak glazbala od dijelova dragovoljno predanog oružja građana. Večer je bila obogaćena glazbenim nastupom Ane Rucner i Policijske klape Sv. Mihovil, ali i emotivnim dramskim nastupom akademske umjetnice Perice Martinović. Na obje svečanosti, Ana Rucner nosila je specijalno izrađene kreacije bosanskohercegovačke dizajnerice Belme Tvico.

Ana Rucner nije sakrivala svoje oduševljenje koncertom: 'Uživala sam muzicirati s Policijskom klapom Sv. Mihovil. Beskrajno sam sretna i zahvalna na današnjem koncertu 'Pozdrav Ljetu' koji sam doživjela kao najposebniji od svih dosadašnjih u ovom čarobnom amfiteatru Excelsa Nekretnina na Srđu'. Također, istaknula je važnost i čast zbog uloge promotorice kampanje 'Manje oružja, manje tragedija': 'Zahvalna sam MUP-u na ukazanom povjerenju da mi ustupe na korištenje violončelo nastalo od dragovoljno predanog oružja građana s kojim ću i nadalje kao promotor kampanje 'Manje oružja, manje tragedija“ nastaviti promovirati ovaj hvalevrijedan projekt.'

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zeljko Tutnjevic

Ministarstvo unutarnjih poslova u kontinuitetu provodi kampanju Manje oružja manje tragedija još od 2007. godine, s ciljem senzibilizacije javnosti i poticanja građana da bez straha od sankcija dragovoljno predaju ilegalno oružje policiji. 'Republika Hrvatska je sigurna zemlja i želimo da tako i ostane. Dostupnost ilegalnog oružja povećava opasnost da lakše prekršajno ili kazneno djelo preraste u teže', ističe MUP te izražava iznimno zadovoljstvo zbog suradnje s Anom Rucner.

Ana Rucner najavljuje nastavak projekta 'Pozdrav Ljetu', ali od sljedeće godine na drugoj lokaciji: 'Nakon 12 godina prekrasnog druženja s Dubrovkinjama i Dubrovčanima mogu samo reći jedno veliko hvala na podršci koju ste mi pružali svih ovih godina svojim dolascima na festival 'Ana u Gradu', a posebno svojim ranojutarnjim prisustvom na našem tradicionalnom koncertu 'Pozdrav Ljetu'. Mislim da je 12 godina jedno divno trajanje i veliki uspjeh te prelijepa zajednička tradicija koja će Dubrovčanima, nadam se, ostaviti lijepe uspomene i trenutke. Gradu Dubrovniku kao i svim njegovim stanovnicima želim još puno buđenja s osmijehom, čuvajte jedni drugi, a posebno svoj predivan Grad i njegovu tradiciju koja je u povijesti naše zemlje ispisala najljepše note', poručuje Ana, a o budućim lokacijama tek će nas obavijestiti.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zeljko Tutnjevic

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!