10 GODINA BEZ DODJELE

Američka filmska akademija presudila Willu Smithu, a poznata je i kazna

08.04.2022 u 21:18

Bionic
Reading

Gotovo dva tjedna bila su potrebna Američkoj filmskoj akademiji da se dogovore kako će kazniti holivudskog glumca Willa Smitha zbog šamara kojeg je u ovogodišnjem izravnom prijenosu dodjele Oscara opalio komičaru Chrisu Rocku

Zbog toga što je u na dodjeli Oscara ošamario Chrisa Rocka, koji se našalio na račun ćelave glave njegove supruge Jade Pinkett Smith, Willu Smithu zabranjen je dolazak na dodjele Oscara i to u idući deset godina.

Ipak, ono što su se mnogi nadali, nije se dogodilo - holivudskom glumcu dopušteno je da zadrži svoj zlatni kipić kojeg je dobio u kategoriji najboljeg muškog glumca za ulogu u filmu 'Kralj Richard'.

Američka filmska akademija o toj je odluci vijećala gotovo dva tjedna, očito čekajući da se strasti malo smire i da dobro promisle što je i kako najbolje poduzeti. 54 osobe iz odbora susrele su se danas kako bi donijele konačnu odluku i to nakon debate koje je vodilo 9 tisuća članova Američke filmske akademije posljednjih 12 dana u raznim WhatsApp grupama.

  • +7
Will Smith, Chris Rock Izvor: Profimedia / Autor: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Šamar, kojeg je Will Smith opalio Chrisu Rocku, podijelio je javnost, ali i Hollywood, zbog kojeg su neki, među kojima su Smithove kolege, od Akademije tražili da mu se Oscar oduzme, kako se ne bi nagrađivalo nasilje.

Njemu samom naredne dodjele i neće značiti pretjerano, jer sudeći po reakcijama filmskih kuća i redatelja, neće tako skoro snimiti neki film koji bi mogao biti nominiran, a mnogi su mu već otkazali suradnje.