I DALJE ZAJEDNO

A rekli su im da neće uspjeti: Ellen DeGeneres i Portia de Rossi proslavile 18 godina ljubavi

02.12.2022 u 22:45

Bionic
Reading

Početak prosinca u domu Ellen DeGeneres i Portie de Rossi prepun je slavlja, a sve je započelo velikom proslavom povodom 18 godina njihove ljubavi, koju je slavna voditeljica obilježila i na svom službenom Instagram profilu

'Iz dana u dan sve sam više zaljubljena u nju. Zahvalna sam što me voli', napisala je pored dvije zajedničke fotografije objavljene na Instagramu popularna voditeljica Ellen DeGeneres, obilježivši time 18 godina njihove ljubavi.

Budući da su se njih dvije vjenčale 16. kolovoza 2008. godine, ova obljetnica je očito dan kada su i službeno, 'za javnost', postale par. Ellen DeGeneres upoznala je svoju buduću suprugu Portiju de Rossi na jednoj zabavi 2000. godine, no vezu su počele tek četiri godine kasnije, kada je slučajan susret bio sudbonosan.

‘Znala sam da je ona ona prava u trenutku kada sam je prvi puta ugledala, no trebale su mi tri godine da joj kažem što osjećam prema njoj, jer u to doba, kada sam snimala ‘Ally McBeal’, nisam se javno deklarirala. Bila sam u strahu javno pričati o tome da volim žene, smatrala sam da će zbog toga mojoj karijeri doći kraj. Upravo zbog toga nisam ni razmišljala o vezi s najpoznatijom lezbijkom na svijetu’, otkrila je pred milijunskim auditorijem, gostujući svojedobno kod Oprah Winfrey, glumica Portia de Rossi, koja je četiri godine skrivala svoje osjećaje, no ponovni susret na dodjeli glazbenih nagrada VH1 2004. godine bio je sudbonosan i nakon toga su započele vezu.

Njihovo službeno pojavljivanje u javnosti dogodilo se godinu dana kasnije, na zabavi organiziranoj povodom dodjele Zlatnih globusa, a kasnije te 2005. godine Portia de Rossi je u intervjuu za The Advocate napokon i javno priznala da voli žene.

‘Vjerujte mi, bilo mi je jako teško i dugo sam se borila s vlastitom seksualnošću. Nisam birala da budem gay, no birala sam hoću li živjeti kao gay, što me plašilo, posebice jer sam bila glumica.’

  • +5
Ellen DeGeneres i Portia de Rossi Izvor: Profimedia / Autor: Chris DELMAS / Visual / Profimedia

Svoju vezu ozakonili su na intimnoj ceremoniji 16. kolovoza 2008. i to nakon što je kalifornijski Vrhovni sud donio odluku da homoseksualni parovi mogu ozakoniti svoju vezu. Dvije godine kasnije glumica je promijenila i prezime i postala Portia Lee James DeGeneres, no u Hollywoodu i dalje koristi svoje djevojačko prezime.

Njihova zajednička odluka u braku bila je i da neće imati djece, smatrajući kako zabavna industrija, u kojoj su obje, može itekako biti teret za djecu koja moraju svoje roditelje ‘dijeliti sa svijetom’. A umjesto djece, odlučile su imati kućne ljubimce.