RATOBORNI ROKERI

25 bendova na audiciji za 'Rat bendova' u Zagrebu

22.09.2010 u 14:53

Bionic
Reading

U nedjelju je održana audicija za drugu sezonu regionalnog TV showa 'Rat bendova'. Bendovi iz cijele Hrvatske nastojali su se izboriti za ulazak u 'trideset velikih'

Od 25 bendova iz cijele Hrvatske, petnaest će završiti na finalnoj audiciji u Sarajevu te tako osigurati nastup u emisijama uživo.

Težak zadatak za žiri koji su činili Zele Lipovača (Divlje jagode), Davor Gobac (Psihomodopop), voditelj Vinko Štefanac i gost zagrebačke audicije Marin Ivanović Stoka. Još na prošlotjednoj audiciji u Sarajevu, na kojoj je nastupilo 22 benda iz BiH i tri iz Crne Gore, bilo je jasno da je nakon prve sezone razina očekivanja, ali i kvaliteta prijavljenih bendova dramatično porasla.

Osim toga, ne treba zaboraviti da preko 50 bendova tek treba odraditi svoj audicijski nastup sljedeću nedjelju, 26. rujna, u Novom Sadu.
Raspon stilova u Zagrebu bio je širok, kao i raspon godina. Bilo je tipičnih rock i hard rock bendova, punk bendova, heavy metal, ali i nekoliko poklonika heavy/trash metala. Raspon godina je od 12 do 48.

Alba Cornix iz Siska oduševila je mladošću, ženskim vokalom mlade Anamarije koja je ujedno i bubnjarica, ali i činjenicom da bend čine troje braće od 12, 16 i 17 godina i Anamarijin dečko, star 19 godina. Poznatu riječku rock scenu predstavila su tri benda, Crematorium, Kult i Night rain. Osim bendova iz Siska i Rijeke, nastupili su i bendovi iz Zagreba, Karlovca, Ivanić Grada, Osijeka, Koprivnice, Velike Gorice, Valpova, Belišća, Čakovca i Zaprešića.

Nekima je glavni razlog za prijavu na show želja za nastupom, neki žele promovirati vlastite, autorske pjesme, a neki žele dobru zabavu jer im je svirka ionako u krvi zbog zabave. Mnogima je već sam nastup na audiciji bio doživljaj jer dosad nisu imali priliku svirati u profesinalnim uvjetima s vrhunskom opremom.

S obzirom na to da se radi o TV showu u udarnom terminu koji se, osim na OBN-u u BiH, prati i u svim zemljama regije kroz kabelske i satelitske sustave u gotovo tri milijuna kućanstava, žiri mora birati najbolji omjer kvalitete u tehničkom i izvođačkom smislu.