NOVA TURSKA SAPUNICA

'1001 noć' je prošlost, nastupa ezelomanija

05.11.2010 u 12:14

Bionic
Reading

Trenutno najgledanija i najpopularnija dramska serija u Turskoj, inspirirana vječnim motivima mržnje, ljubavi, izdaje i osvete, od ponedjeljka 8. studenog gledateljima RTL Televizije pokazat će je li osveta jača od smrti

Ezel, nova dramska serija s kriminalističkim elementima, snimljena je prema najvišim produkcijskim standardima na prekrasnim lokacijama Turske, Cipra i Hrvatske, a RTL Televizija otkupila je obje sezone s ukupno 136 jednosatnih epizoda.

Omer Unčar (Ismail Filiz) je jednostavan i iskren mladić, odan svojoj obitelji, ali i trojici prijatelja koje poznaje još iz djetinjstva. Ali (Baris Falaj) i Čengiz (Jigit Ozsener) njegova su dva najbolja prijatelja koje smatra braćom i za koje bi dao život, a lijepa Ejšan (Cansu Dere) je ljubav njegovog života.

Nakon dugog boravka u vojsci, Omer se vraća kući u Istanbul, sretan što će napokon zaprositi Ejšan i osnovati obitelj s njom. Međutim, sudbina mu je namijenila drugačiji put – za vrijeme njegove odsutnosti, prijatelji su osmislili i proveli lukav plan pljačke kasina, ubivši pritom jednog zaštitara te ostavivši dovoljno lažnih dokaza kojim će se Omera optužiti i osuditi na doživotan zatvor.

Dok su oni ukradenim milijunima gradili poslovne i privatne karijere, Omer je u zatvoru proživljavao pakao. Osim što je svakodnevno razmišljao o izdaji prijatelja i njihovim lažnim svjedočenjima, Omera su fizički zlostavljali ravnatelj i čuvari zatvora, uvjereni da će pomoću batina doznati gdje je skriven ukradeni novac. Pri posljednjoj tučnjavi Omer zadobije strašne ozljede, no uz pomoć Ramiza, mentora i moćnog mafijaša, uspije pobjeći iz zatvora.

Njegovo unakaženo i neprepoznatljivo lice trebalo je hitno operirati, a zajedno s promjenom lica došlo je i do promjene ličnosti – Omer postaje Ezel Barjaktar (Kenan Imirzalioglu), mladi i uspješni biznismen, specijaliziran za razne borbene tehnike i čitanje ljudskih namjera te izrazito uspješan kockar. Nakon dvanaest godina provedenih u patnji, njegova mržnja prema prijateljima postala je sve jača, pa odluči kao potpuni stranac posjetiti Cipar da bi im se osvetio.

Inspirirana romanom Alexandra Dumasa Grof Monte Cristo', 'Ezel' je priča o završetku života bezbrižnog mladića i početku osvetničkog pohoda razočaranog čovjeka. Intrigantna tema o izigranom prijateljstvu i neuzvraćenoj ljubavi uspjela je zainteresirati poznatog redatelja Uluca Bajaktara i uspješnu producentsku kuću Aj japim, koja je za ostvarivanje tog projekta angažirala poznate turske glumce.

Cansu Dere

Naslovna uloga pripala je Kenanu Imirzaliogluu, mladom glumcu iz Ankare, kojeg, osim po glumačkom pozivu, mnogi Turci prepoznaju kao bivšeg najboljeg modela Turske koji je 2001. godine pobijedio na natjecanju za najboljeg modela svijeta. Ezelovu neprežaljenu ljubav Ejšan glumi Cansu Dere, također bivša turska misica koja zbog političkih razloga nije smjela nastupiti na finalnom natjecanju Miss Universe 2000. godine. U filmu 'Gorka ljubav' glumila je s Halitom Ergencom. Ezelove bivše prijatelje glume Jigit Ozsener (Čengiz) i Baris Falaj (Ali zvan Kliješta).

Serija čiji napeti nastavci osvajaju u trenu na domaćem je terenu u kratkom roku, s prosječnom gledanosti od 42,1 posto, odnosno 13 milijuna turskih gledatelja, uspjela nadmašiti gledanost omiljene turske serije '1001 noć'. Gledatelji RTL Televizije imat će se prilike u to uvjeriti, i to već od ponedjeljka 8. studenog u 21.30 sati