ALELUJA

Zvijezde pjevaju pjesme franjevačkog sastava Jukić

19.11.2013 u 08:49

Bionic
Reading

Tereza Kesovija, Nina Badrić, Ivan Mikulić, Ivana Vrdoljak Vanna, Ivana Husar Mlinac, Doris Dragović, Željko Bebek, Marija Husar Rimac, Zorica Kondža, Kemal Monteno i Anto Kovačić našli su se na albumu 'Pjesma nad pjesmama' kako bi otpjevali pjesme franjevačkog sastava Jukić.

Promocija albuma 'Pjesma nad pjesmama' na kojemu najpoznatije pjesme franjevačkog sastava Jukić iz Sarajeva izvode poznata imena hrvatske pop i zabavne glazbe održat će se u srijedu 20. studenoga 2013. godine, u 12 sati, u prostorijama kulturnog centra Napredak (Bogovićeva 1/1) u Zagrebu. Na albumu se nalazi dvanaest skladbi koje izvode: Tereza Kesovija, Nina Badrić, Ivan Mikulić, Ivana Vrdoljak Vanna, Ivana Husar Mlinac, Doris Dragović, Željko Bebek, Marija Husar Rimac, Zorica Kondža, Kemal Monteno i Anto Kovačić. Pjesme su odabrane s četiri studijska albuma VIS-a Jukić kojeg su 1969. godine osnovali studenti Franjevačke teologije u Sarajevu, a u novoj generacijskoj postavi djeluje i danas.

Zajedno s predstavljanjem albuma bit će promoviran i spot na istoimenu naslovnu skladbu 'Pjesma nad pjesmama' koju izvodi Tereza Kesovija, a na promociji će uz Terezu sudjelovati: Ivana Vrdoljak Vanna, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Nina Badrić, Ivan Mikulić, Željko Bebek te Ante Gelo aranžer i producent albuma.

Nakladnici albuma 'Pjesma nad pjesmama' su Croatia Records, Cro sacro etikeka Hrvatskoga katoličkog radija, Udruga đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko, koja je inicijator ne samo albuma nego i cijelog projekta čiji je album jedan od nositelja. Sunakladnici albuma su FMC Svjetlo riječi i HKD Napredak.