BERLINSKO PRIZNANJE

Zrinka Cvitešić među 10 europskih zvijezda u usponu

16.02.2010 u 15:20

Bionic
Reading

Glumica Zrinka Cvitešić u ponedjeljak je na glamuroznoj svečanosti održanoj u okviru 60. berlinskog filmskog festivala dobila priznanje Shooting Stars 2010, kao jedna od deset najperspektivnijih mladih europskih glumačkih zvijezda

Nagradu Shooting Stars od 1998. dodjeljuje European Film Promotion, mrežna udruga promotivnih i marketinških organizacija iz 31 europske zemlje, s ciljem predstavljanja novih velikih glumačkih nada.

Zrinku Cvitešić je među deset zvijezda u usponu uvrstio stručni žiri koji su činili njemački producent Karl Baumgartner, britanski glumački agent Leo Davis, američki novinar Steven Gaydos, češka glumica Ana Geislerová i talijanski redatelj Giuseppe Piccioni. Naša zvijezda izabrana je zbog uloge u filmu Jasmile Žbanić Na putu', koji će berlinsku gala-premijeru imati u petak.

O relevantnosti tog priznanja dovoljno govori da su među dosadašnjim dobitnicima takve zvijezde kao što su Daniel Craig i Rachel Weisz, a u prošlogodišnjem je izboru bila Carey Mulligan, nedavno nominirana za Oscara za ulogu u filmu 'Sve o jednoj djevojci'.