IVANA KINDL

'Živim za glazbu i ne opterećujem se sa udajom'

08.04.2016 u 20:41

Bionic
Reading

Ivana Kindl, cijenjena i prepoznata hrvatska pjevačica, predstavlja videospot za novi singl 'Dobra stvar'. Ispričala nam je kako nastaju njezine pjesme, što je inspirira i kad joj dolazi inspiracija te u čemu još uživa osim u glazbi

Pjesma donosi plesnu atmosferu, uz specifične zvukove synth-basa i klavijatura zbog kojih poprima retro notu kraja 1980-ih, a Ivanina vokalna izvedba samo je još jedna potvrda da je riječ o jednoj od ponajboljih pjevačica Istočne Europe, kakvom ju je proglasio Maximillen de Lafayette u svojoj knjizi 'The World's Greatest Female Singer: Eastern Europe'.

'Dobra stvar je pjesma ljubavne tematike koja progovara o pronalasku ljubavi nakon beznadnog perioda samoće. Najbolje se osjećam pjevajući pjesme koje su obojene funkom i soulom, a plesni groove 'Dobre stvari' vraća me u vremena u kojima je djelovao Dino Dvornik. Suradnja s Universal Music Hrvatska dala mi je novi vjetar u leđa, potaknula kreativu, a 'Dobra stvar' jednostavno je došla kao rezultat uzbuđenja zbog novog početka', rekla je pjevačica koja je na toj pjesmi prvi put radila s autoricom Ines Prajo, dok su za glazbu zaslužni Ivana Kindl i njen dugogodišnji partner, basist i producent Alen Križaj.

Upravo s Alenom, s kojim je već devet godina u vezi, nastaju njezine pjesme.
'Svjesna sam da moju publiku danas ne slušaju široke mase već ona privlači publiku s istančanim ukusom. Najviše me inspirira glazba. Ideje mi se rode u glavi kad slušam dobru i kvalitetnu muziku. Nekad me inspirira neki događaj, iz osobnog iskustva izvučem nešto. Dok mom Alenu ideje dolaze dok je na toaletu ili pod tušem, meni dolaze noću i to kad legnem. Ako se ne dignem i ne snimim odmah, ode ideja', kaže.

Iako odavno žive zajedno, o udaji, kaže, ne razmišlja.
'Nisam tip od formi i papira, kao ni Alen, tako da se s time ne opterećujemo', ističe Ivana.

Osim glazbe, za koju živi, voli prirodu i životinje.
'Što sam starija, to sam osvještenija po tom pitanju. Velika sam ljubiteljica životinja, posebno mačaka koje spašavam i pomažem im, hranim ptice i sanjam o svom vrtu, sadnji cvijeća, pogotovo ako se jednog dana vratim u svoju rodnu Požegu. I volim biti na moru, družiti se s morskim ljudima', izjavila je pjevačica.

Novi spot Ivane kindl pogledajte ovdje: