NEBO REZERVIRANO ZA ZVIJEZDU

Zbog vjenčanja Bar Refaeli zabranjen zračni promet

25.09.2015 u 10:11

Bionic
Reading

Službe izraelskog civilnog zračnog prometa obavijestile su pilote i zračne prijevoznike da neće biti u mogućnosti letjeti iznad šume Carmel u periodu od 17 sati u četvrtak do 2 sata u petak. Razlog je svadba supermodela Bar Refaeli i biznismena Adija Ezre koja će se održati na tom području

Jedine letjelice kojima će biti dopušten let nad tim područjem na sjeverozapadu Izraela tijekom vjenčanja su dva privatna zrakoplova i balon, a njih je par unajmio kako bi snimili svoj 'veliki dan', piše The Times of Israel.

List navodi da se izraelskom portalu Ynet javio ogorčeni pilot koji je imao isplaniran let baš nad tim područjem u vrijeme zabrane i koji je zahtjev zvjezdanog para nazvao apsurdnim.

Zatvaranje javnog zračnog prostora na zahtjev zvijezde koja želi privatnost pilot je usporedio sa zatvaranjem obilaznice oko Tel Aviva jer slavna osoba ne želi da je iz nekog od automobila na toj cesti fotografiraju u kući.

Odluka službe za civilni zračni promet naljutila je i izraelskog ministra prometa, nacionalne infrastrukture i sigurnosti na cesti Yisraela Katza. Napominjući da nebo pripada svima, Katz je ustvrdio da se takva ekskluzivnost ne može zbog komercijalnih razloga davati bilo kojoj poznatoj osobi i upozorio direktora službe za civilni zrakoplovni promet da će biti smijenjen ukoliko ne otvori nebo iznad područja na kojem će se održati vjenčanje Bar Refaeli.