ZADNJA ŠANSA ZA OLD FLINGS

Zasvirat će u Zagrebu, a nakon toga se raspadaju

10.05.2016 u 12:18

Bionic
Reading

22. svibnja u zagrebačkom klubu Attack održat će se indie-rock-pop-punk-shoegaze-štovećsvene fešta, specifična po tome što jedan od četiri benda koja nastupaju, američki Old Flings, svira svoj pretposljednji koncert u životu. Uz njih, nastupit će još Spill, Portoroš i Silk, a u cijelom paketu možete uživati za svega 35 kuna. Više iz tipkovnice organizatora:

OLD FLINGS (Asheville, SAD)

Sa ulica dalekog Ashevillea stižu Old Flings, bend kao stvoren za ognjištare i ostale koji se s nostalgijom prisjećaju devedesetih. Dakle, tko voli Samiam, Jawbreaker, Texas is the Reason ili Alkaline Trio, zavoljet će i Old Flings.

Poprilična količina hvaljenih izdanja i odrađenih turneja sugeriraju da bi se moglo raditi o sjajnom bendu koji je čak u stanju svoje pjesme odsvirati bez grešaka i raspadanja! A kad smo već kod raspadanja, neka se zna da im je ovo posljednja turneja - nakon povratka u SAD, momci će odraditi još jedan gig i nazvati to danom, tj. raspustiti bend. Stoga, dođite pogledati Old Flings ili kasnije požalite!

Spill su trio kratkovidnih nezavisnih rokera koji su podosta slušali bendove čije ime također počinje na "S" - Superchunk, Sebadoh i Seaweed, a naslućuju se i utjecaji čija imena počinju drugim slovima, npr. Archers of Loaf, Dinosaur Jr., Weezer i tako dalje... uglavnom, pošten indie rock, kao da je iz 1996. Tekstualno, Spill se dotiču omraženih šefova, slomljenih srca, zatupljujućih poslova, smisla života i ostalih problema koji more radničku klasu, a i šire, tako da će se u njihovoj lirici zasigurno pronaći mnogi!

Prošle godine izdali prilično dobar EP za Broken World Media, a LP je snimljen i samo što nije.

PORTOROŠ (Graz)

Graz je kao Požega - istih petero ljudi svira u 37 različitih bendova. Tako je i u slučaju grupe Portoroš, čijim smo članovima već ranije pristojno pljeskali te uputili poneki neartikulirani uzvik odobravanja kad su ovdje svirali u bendovima poput Remedy, Catholic Guilt te Liberation Service.

Za razliku od spomenutih, Portoroš njeguju nešto mekši izričaj, 90s emo/indie, što bi rekli naši stari, stoga ih je najlakše usporediti s prvacima osjećajnog zvuka kao što su Lemonheads, Built to Spill, Sunny Day Real Estate ili čak Mineral!

SILK (Zagreb)

Svjež trio sastavljen od člana Ill Winda, člana Mořa i člana nikad prežaljenih pleterničkih Loonaticsa. Kažu da sviraju shoegaze, a s obzirom na reputaciju članova, nema sumnje da se radi o izvrsnom bendu, što će na svom premijernom koncertu zasigurno i dokazati. Bez pritiska, dečki...

Više o događaju doznajte ovdje