ZRINKA CVITEŠIĆ

'Žao mi je što sam postavljala granice u životu'

07.03.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Ovog vikenda u Zagrebu je održano kvalifikacijsko natjecanje DanceStar Croatia, dio najveće međunarodne plesne ture DanceStar koje će svoje veliko finale imati u svibnju, u Poreču. Zrinka Cvitešić jedna je od obožavateljica ovog rasplesanog plesnog natjecanja jer i sama od malena gaji istinsku strast prema plesnoj umjetnosti. S pobjednicom prve sezone 'Plesa sa zvijezdama' popričali smo o još jednoj ljubavi koja je, osim glume i pjevanja, prisutna u njezinu životu

'Ples je moja prva ljubav, još iz razdoblja kad sam na Turnju išla u vrtić gdje smo često imali folklorne aktivnosti. Kroz osnovnu i srednju školu nastavila sam plesati, a prije glume i glazbe ples je definitivno zauzimao prvo mjesto u mom životu', rekla nam je glumica.

Ne kaje se, kaže, što je plesni podij zamijenila daskama koje život znače. 'Nije mi žao, iako se nakon srednje škole nisam mogla odlučiti koji fakultet upisati. Osim glume, čak sam razmišljala o tome da upišem veterinu ili ekonomiju. Bila sam jako svestrano dijete. U jednom mi je trenutku prijatelj rekao: 'Mislim da trebaš ići na glumu jer ćeš tamo moći sve. I tako je pao konačan odabir', otkrila je Zrinka.


Koliko je talentirana u plesu, imali smo priliku vidjeti prije osam godina kad je pobijedila u 'Plesu sa zvijezdama'. Danas pleše u svim prigodama. 'Najviše ovisno o raspoloženju. Ako sam u nekom ludom filmu, onda je to 'Maria' od Santane, a ako se sentimentalno osjećam, onda rado plešem na 'Waltzing Matilda'', kaže Zrinka.

'Ples je ponekad znao biti najmanje potpomognuta umjetnost u našoj zemlji, a slična je situacija i u svijetu. Plesači su uvijek najlošije plaćeni od svih izvođača, što mi je jako krivo. Imaju puno teži i borbeni put do uspjeha. Ipak, trebaju vjerovati u sebe, pogotovo oni koji tek započinju svoju plesački put. Ne bi trebali postavljati granice kao što sam ja sebi: Turanj, Karlovac, Hrvatska. To ne postoji u umjetnosti. Ono što je dobro jest da su plesači u prednosti pred glumcima jer nemaju jezičnu barijeru, već jezik koji prepoznaje čitav svijet', zaključila je glumica.


Glumica posljednjih godina ljubi nogometaša Niku Kranjčara