PREKO BUDIMPEŠTE DO SLAVE

Zana Marjanović kreće na snimanje Angelininog filma

23.09.2010 u 15:03

Bionic
Reading

Zana Marjanović otputovat će u četvrtak u Budimpeštu gdje počinje snimanje redateljskog prvijenca Angeline Jolie u kojemu je mlada sarajevska glumica dobila glavnu ulogu

Potvrdila je to sama glumica na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu, istaknuvši da za nju ova uloga predstavlja novi uzbudljivi angažman, kao i veliku čast što će raditi s tako izvanrednom glumicom, ali i ženom koja se zbog mnogih stvari potvrdila kao veliki humanista.

'U ovom sam trenutku toliko uzbuđena zbog prilike koja mi se pružila da nemam vremena razmišljati o onome što će biti sutra', kazala je Zana Marjanović, a prenio Sarajevo-x.com

Dodala je da je riječ o epskoj drami čija se radnja događa u Bosni i Hercegovini između 1992. i 1995. godine, a prema dosadašnjim informacijama priča je to o muslimanki koja završava u srpskom logoru te se između nje i mladića koji je pokušava spasiti rodi strasna ljubav. Film, za koji i scenarij i režiju potpisuje Angelina Jolie, bit će sniman u Budimpešti i dijelom u Sarajevu, u kojemu se očekuje filmska ekipa u studenom.

'Važno je naglasiti da je ovo priča koja ne promovira nikakve političke stavove, već je egzaktno ljubavna priča koja se dešava tokom rata u BiH. Film 'Snijeg' Aide Begić te mnoge druge filmske i pozorišne uloge koje sam ostvarila, bile su referenca da dobijem ovu ulogu, ali su mi pružile i nužno iskustvo i sigurnost za ulogu koju ću tumačiti u Angelininom filmu', kazala je Zana.

'Mislim da moja priča potvrđuje kvalitetu bosanskohercegovačkih glumaca, ali isto mislim da mladi ljudi u BiH, koji su vrijedni i ambiciozni i često obeshrabreni, trebaju više vjerovati u sebe', istakla je glumica.

Kasting za glavnu ulogu održan je u tajnosti u Londonu, a tajnovitost se dijelom prenijela i na presicu. Tako Marjanović nije mogla odgovoriti na mnoga pitanja novinara zbog poštovanja prema kolegama i filmskom timu te tako nije potvrdila ni hoće li ulogu igrati na engleskom ili bosanskom jeziku.

Osim uloge u 'Snijegu', Marjanović je igrala i u filmovima 'Ljeto u zlatnoj dolini', 'Prva plata' i 'Teško je biti fin' te u seriji 'Lud, zbunjen, normalan'.