M83 NA EUROPSKOJ TURNEJI

Zagreb je na rasporedu 5. lipnja

23.05.2012 u 17:10

Bionic
Reading

Trenutačno možda i najaktualniji electro-indie band u svijetu, sjajni dream pop majstori M83, počinju 1. lipnja svoju veliku europsku turneju nastupom na obožavanom festivalu španjolskom Primavera u Barceloni

Svega nekoliko dana nakon toga, u utorak 5. lipnja bend dolazi svoj hvaljeni live show predstaviti i zagrebačkoj Tvornici kulture.

Budući da je ovo jedini koncert u regiji, a osim Beča i Budimpešte ne nastupjua nigdje u bližoj okolici, veliki je broj najavljenih dolazaka iz susjednih zemalja. M83 godinama su lagano gradili svoju karijeru, da bi u potpunosti eksplodirala prošle godine objavom fantastičnog dvostrukog albuma 'Hurry Up, We're dreaming', kojeg je nosio najavni singl, možda i najbolji komad pop glazbe objavljen prošle godine, 'Midnight City'. Ove godine već su ubilježili nastupe na Coachelli, a do kraja godine čekaju ih i rasprodana Lollapalooza i Austin City Limits na američkom kontinentu te cijeli niz velikih europskih festivala. Europska turneja broji čak 33 koncerta, počinje Primaverom, a završava u Francuskoj 22. srpnja.

Ovih dana M83 objavili su drugi singl s albuma 'Hurry Up, We’re Dreaming' naziva 'Reunion', a teaser videospota može se pogledati na njihovom službenom YouTube kanalu.

Predgrupa M83 u Zagrebu bit će domaće snage How Convinient

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su po cijeni od 140 kuna, najjeftinije na cijeloj turneji, a na dan koncerta, ako ih ostane, cijena će iznositi 160 kuna.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima, kao i na www.eventim.hr:
Rockmark, Berislavićeva 13
Tvornici Kulture, Šubićeva 2
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16
Dancing Bear CD Shop, Gundulićeva 7
Dirty Old Shop, Tratinska 22