NAGRADNJAČA

Vražji violinist Roby Lakatos u Zagrebu i Rijeci!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 06.02.2012 12:04
  • Objavljeno 02.02.2012 u 10:51
lakatos

lakatos

Izvor: Promo fotografije / Autor: artagent

U Rijeci 7. veljače u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 20, a u Zagrebu dan kasnije u KD Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, odzvanjat će virtuozna glazba mađarskih Roma u interpretaciji takozvanog vražjeg violinista našega doba – Robyja Lakatosa i njegovog ansambla! A mi vam poklanjamo 2x2 ulaznice za koncert u Zagrebu i 3x2 za koncert u Rijeci.

Romski violinist Roby Lakatos nije samo virtuoz, već glazbenik neobične i ekstravagantne prirode koji savršeno spaja najrazličitije glazbene stilove. Podjednako dobro osjeća se u interpretaciji klasične glazbe, jazza ali i mađarskog folkora. Univerzalna priroda ovog umjetnika danas se rijetko susreće, a njegova zapanjujuća energija i snaga nešto je što se ne stiče iskustvom, već je duboko ugravirano u jedinstveni i fascinantni temperament mađarskih Roma.

Rođen u legendarnoj obitelji romskih mađarskih violinista koja potječe od Jánosa Biharija, kralja ciganske violine, Roby je prve korake napravio još u ranom djetinjstvu kao violinist u romskom violinističkom ansamblu. Nakon školovanja na budimpeštanskom konzervatoriju Béla Bartók, Roby Lakatos lansiran je među velike violiniste svoje generacije. Surađivao je tako s Vladimirom Rjepinom, Maximom Vengerovim, Stéphaneom Grappellijem, a slavni dirigent i violinist Yehudi Menuhin svakog puta kad bi stigao u Bruxelles, obavezno bi svratio u klub u kojem je Roby Lakatos neko vrijeme redovito svirao sa svojim ansamblom.

Upravo taj ansambl stiže u Zagreb i Rijeku! Nakon afirmacije, posljednjih godina zbog izuzetne popularnosti diljem svijeta svoj raspored planira najmanje dvije godine unaprijed. Ansambl Robya Lakatosa danas, izuzev dugogodišnjeg suradnika, violinista Lászla Bónija, čine mahom mladi glazbenici, redom virtuozi na svojim instrumentima, koji uz klasično glazbeno obrazovanje posjeduju autentičnu suživljenost s folklornom tradicijom mađarskih Roma, te oduzimaju dah publici u prestižnim koncertnim dvoranama svijeta.

Po dvije ulaznice za koncert u Rijeci, 7. veljače osvojili su:

Mirela Majnarić
Barbara Popović
Pascale Pretner

Po dvije ulaznice za koncert u Zagrebu, 8. veljače osvojile su:

Lovorka Prpić
Ksenija Jukić-Trputac

Dobitnici će u detaljima preuzimanja ulaznica biti obaviješteni putem maila.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi