NAGRADNJAČA

Vodimo vas na premijeru filma 'Čarolija na mjesečini'

17.09.2014 u 14:19

Bionic
Reading

Najnoviji film oskarovca Woodyja Allena,'Čarolija na mjesečini' stiže u hrvatska kina! Film je svoju hrvatsku premijeru već imao na netom održanom 8. Vukovar film festivalu, a tportal vam daruje dvije pozivnice za zagrebačku premijeru koja će se održati 23. rujna

Nova Allenova filmska priča smještena je u lude 1920-e na prekrasnu Azurnu obalu, razotkriva sve iluzije i deluzije ljubavi dok u naslovnim ulogama donosi oskarovca Colin Firtha, te mlađahnu zvijezdu Emmu Stone

Mnogi Allenovi filmovi duboko su zaronjeni u svijet fantazije ( npr. 'Zelig', 'Grimizna ruža Kaira', 'Ponoć u Parizu'). Spritualni mediji koji komuniciraju s mrtvima na za to posebno priređenim seansama bili su nešto što je zapravo 1920-ih bilo iznimno popularno, a čak je i veliki pisac Arthur Conan Doyle takve seanse uzimao vrlo ozbiljnima. U to doba najpopulaniji magičar Harry Houdini koristio je te seanse ne bi li komunicirao s umrlima u što je doista vjerovao da je moguće. Bilo je tu vječito lažnjaka i varalica, no ipak svijet medija bio je nešto u što se nije previše diralo. Glavni lik 'Čarolije na mjesečini', Stanley Crawford suprotnost je Houdiniju. On je veliki magičar koji čvrsto stoji na zemlji, ciničan i pomalo arogantan, uvjeren u pobjedu racionalnog. Skeptičan je spram svega spiritualnog i mističnog.

Ali poznanstvo s jednom posebnom damom, spiritualisticom Sophie, koju će susresti na Azurnoj obali te koju će pokušati razotkriti kao varalicu, poljuljat će sve u što vjeruje. Sunčana Azurna obala veselih 20-ih i sva filmska prštavost nikako ne bi dala naslutiti da fotografiju potpisuje Darius Khondji, odgovoran za mračnjačku auru filma 'Sedam' no koji je s Allenom radio na puno 'sunčanijim' filmovima poput 'Rimu s ljubavlju' i 'Ponoć u Parizu'. 'Željeli smo snimiti lagan, prozračan i sretan film', tvrde autori. Posebno u filmu zrači Emma Stone. 'Ona je predivna žena, no pod posebnim osvjetljenjem djeluje gotovo nestvarno, kao da je baš svakog dana silazila ravno s neke freske' , tvrdi Khondji.
Tportal.hr svojim čitateljima poklanja dvije pozivnice za premijeru koja će se održati 23. rujna, Cinestar Avenue mall, Zagreb u 20 sati, dvorana7.

Imena dobitnika objavit ćemo u ponedjeljak, 22. rujna.

Pozivnice su osvojile Norma Šafar i Gordana Beuković. Jedna pozivnica vrijedi za dvije osobe, a preuzimaju se na blagajni kina uz predočenje identifikacijskog dokumenta.