NAGRADNJAČA

Vodimo vas na koncert CeDella Davisa

11.06.2013 u 10:46

Bionic
Reading

U četvrtak, 13. lipnja, premijerno će u Zagrebu, u klubu Sax, gostovati legendarni Deltablueser, 'čovjek s nožem', CeDell Davis uz pratnju blues rock benda Brethren iz Arkansasa koji su ujedno i predgrupa na turneji.

CeDell Davis je rođen u mjestu Helena u državi Arkansas u SAD-u 1927. godine. Njegova obitelj radila je na plantažama veleposjednika dok je on svirao usnu harmoniku i gitaru sa svojim prijateljima na delti rijeke Misssissippi. Iz kolijevke teškog života potiče njegov opori i sjajni blues. Osim po dugoj i živopisnoj glazbenoj karijeri poznat je po faktu da je kao desetgodišnjak prebolio dječju paralizu zbog koje su mu ruke bile deformirane i da je zbog tjelesnog hendikepa jedini način sviranja gitare bio – nožem.

Na žalost, danas CeDell više nije u mogućnosti svirati, ali mu je glas jači nego ikad potpomognut moćnim zvukom cijenjenog Brethrena. Da tragedija bude veća, osim deformirane ruke, CeDell je niz godina prikovan za invalidska kolica. Na jednom njegovom koncertu tijekom 50-ih godina prošlog stoljeća izbio je stampedo u publici pri čemu su mu bile slomljene obje noge i otada je od struka na dolje oduzet. Na temelju takvih tragedija, dodatno je sazdan njegov životni blues opus. Autentičnost teškog života nije mogla biti iskrenije opjevana.

Tportal.hr će jednog čitatelja nagraditi s dvije ulaznice za koncert!

Dvije ulaznice za koncert je osvojila Marina Marinković