OBOJE NOMINIRANI

Vikander i Fassbender: Ljubavna priča ovogodišnjih Oscara

28.02.2016 u 14:53

Bionic
Reading

Michael Fassbender i Alicia Vikander danas se nalaze na holivudskom tronu, nema tog redatelja koji ne bi želio raditi s trenutno najtalentiranijim glumcima koji su svojim ulogama pokazali kako nema tog karaktera koji oni ne mogu odglumiti. Dvoje osobenjaka, temperamentni Irac njemačkih korijena i tiha Šveđanka, u ljubavnoj su vezi, a ove godine oboje su nominirani za nagradu Oscar. Ona za ulogu u 'Dankinji', on za izvedbu Stevea Jobsa. Ljubavna priča, kako to često biva kad je Fassbender u pitanju, dogodila im se na setu filma 'Light Between Oceans' koji su 2014. snimali u Australiji. Na crvenom tepihu proteklih mjeseci nikad se nisu pojavili zajedno, hoće li se tog pravila držati i na dodjeli Oscara, tek ćemo vidjeti

Lijepa švedska glumica, 26-godišnja Alicia Vikander, očito je bila spremna na veliku žrtvu kad je odlučila biti u ljubavnoj vezi s jednim od najintrigantnijih glumaca današnjice Michaelom Fassbenderom. Reći će joj to svaka njegova bivša, a njih je bilo u velikom broju. I sam glumac jednom je priznao da mu veze ne traju duže od godinu dana, a za sve je kriv njegov težak karakter. Jedna od bivših djevojaka optužila ga je i za nasilje, no zahvaljujući talentu koji je nadvladao svaku njegovu manu ispisanu u medijima, taj incident brzo je pao u zaborav.

'Vrlo sam komplicirana osoba', priznaje Fassbender. Svjesna je toga zasigurno i Alicia koja je s Michaelom prekinula nakon samo devet mjeseci, no nedavno su ljubavi dali drugu šansu. Zbližili su se 2014. na setu ljubavne drame 'Light Between Oceans' u kojoj glume supružnike čiji se život mijenja kad u jednoj oluji u blizini svjetionika koji je njihov dom, spase bebu koju odluče zadržati.
Fassbender je poznat po tome što se redovito spetlja sa svojim partnericama. Tako je bilo sa Zoe Kravitz s kojom je glumio u filmu 'X-Men: First Class' te Nicole Beharie, partnericom u drami 'Shame'. Poznato je da svake godine ima novu curu, a koliko će Alica dugo biti Fassbenderova odabranica, čini se da to najviše ovisi o njoj.

No tiha Šveđanka koja je u svojoj zemlji poznata kao jedna od najvrjednijih glumica, ne boji se ničeg, ponajmanje ljubavnih problema. Disciplina je ono što nju i Fassbendera kao dvoje posve različitih karaktera ipak spaja. Ona ju je istrenirala zahvaljujući plesanju baleta od svoje devete godine i životu sa samohranom majkom, kazališnom glumicom koja se od Alicijinog oca rastala kad joj je kći imala tek pet mjeseci. Michael je, s druge strane, pedantnost i predanost radu naslijedio od oca Nijemca, a temperament od majke Irkinje. Odrastao je u Irskoj u katoličkoj obitelji koja je redovito išla u crkvu, a kao dijete bio je i ministrant. Red, rad i disciplina bilo je pravilo u obitelji Fassbender, a toga se Michael i danas čvrsto drži kad snima svaki svoj film. A ako projekt doživi neuspjeh kod publike, redovito krivi sebe. Na glasu je kao najneustrašiviji glumac kojeg je filmski svijet ikad vidio, nema te žrtve, nema tog zadatka s kojim se nije spreman suočiti.

Ljubavi se, kaže, ne predaje toliko koliko glumi. Previše puta razočarao se u ženski spol.

'Sad kad sam na A listi u Hollywoodu, mogu imati bilo koju poželim i bez da se previše trudim. A sjećam se situacija kad nitko nije znao tko sam, žene su bježale od mene već nakon druge rečenice', iskren je bio Irac. U što se točno zaljubila Alicia, njegov uspjeh ili osobnost, možda nikad neće biti rečeno. No, između redaka jednog dana čitat će se istina.

The Light Between Oceans - trailer

Alicia and Michael in #TheLightBetweenOceans. #AliciaVikander #MichaelFassbender

A photo posted by Alicia Vikander (@aliciavikanderdaily) on

#AliciaVikander

A photo posted by Alicia Vikander (@aliciavikanderdaily) on

#AliciaVikander #MichaelFassbender #BAFTA

A photo posted by Alicia Vikander (@aliciavikanderdaily) on