OPERNI SPEKTAKL

Verdijeva 'Traviata' okupila domaću društvenu elitu

14.09.2015 u 17:06

  • +31

Verdijevom traviatom otvorena nova sezona

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marko Vučenik i Mara Bratoš

Bionic
Reading

Otvaranje nove sezone zagrebačkog HNK operom Giuseppea Verdija 'Traviata' u režiji Janusza Kice bilo je povod okupljanja mnogih velikana hrvatskog glumišta i kulture, ali i poznatih osoba domaće javnosti. Događaj nije propustila ni Borna Rajić, ali i najbolje domaće glumice poput Senke Bulić i Alme Price

Što to na jednom mjestu može okupiti hrvatske glumačke dive, uglednike iz kulturnog i javnog života? Ovaj put uspjelo je to otvaranju nove sezone zagrebačkog HNK opernom predstavom Verdijeve 'Traviate' u režiji Janusza Kice pod ravnanjem maestra Nikše Bareze.

Pred ispunjenim Hrvatskim narodnim kazalištem proteklog vikenda 'Traviata' je izvedena u integralnoj verziji, baš onako kako je postavljena muzički i scenski na premijeri 2009. u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci. Među ljubiteljima opere bila su brojna poznata lica -  redatelji Vinko Brešan, Arsen Ostojić, Bobo Jelčić, glumci Nikša Kušelj, Iva Mihalić s dečkom Leonardom Jakovinom, Alma Prica, Doris Šarić Kukuljica, Senka Bulić i dr.


Iva Mihalić u društvu kolege Nikše Kušelja i dečka Leonarda Jakovine

Među okupljenima bila je i lijepa trudnica Petra Ljevak, izvršna direktorica jedne od najvećih hrvatskih izdavačkih kuća, Naklade Ljevak, koja je operu pogledala s dečkom. Glumica Biserka Ipša pojavila se u društvu svog unuka Luje Kunčevića, a glumica i pjevačica Kostadinka Velkovska s filologinjom Rumjanom Meštrović.


Lijepa trudnica Petra Ljevak s dečkom


Rumjana Meštrović, Kostadinka Velkovska i Janja Franko