NAGRADNJAČA

Veliki prezir u Griču

12.12.2013 u 10:38

Bionic
Reading

Grupa Veliki prezir će 12. prosinca po prvi puta nastupitu u Hrvatskoj, i to u kinu Grič u sklopu 'Luksuzne turneje' povodom snimanja dokumentarnog filma o bendu u režiji Andrijane Stojković, autorice poznate u dokumentarističkom miljeu. Atmosfera koncerta u kinu Grič bit će snimljena i uvrštena u film kao dokument za buduće R'n'R generacije.

Talentirani frontmen benda Vladimir Kolarić – Kole oformio je bend prije dvadeset godina te su nakon debitantskog izdanja jednostavnog naziva 'Veliki prezir' uplivali u sam vrh pop r'n'r regionalne scene očaravši publiku svojim emotivnim, energičnim, atraktivnim nastupima. S obzirom na popularnost koju su kvalitetom glazbe i izvedbe stjecali olako, nikada nisu jurili ka nekom industrijskom glazbenom vrhu, iako su to mogli, već su svu energiju ulagali u stvaralaštvo, unutarnji razvoj što je rezultiralo nizom rnr-pop dragulja.

Posljednja dva albuma najčešće su nazivana zrelim plodovima gotovo neprimjetnog i tihog procesa unutrašnjeg razvoja benda u svim aspektima – od poetske i autorske prizme lidera Vladimira Kolarića, preko sviračke perfekcije bubnjara Roberta Radića (ex La Strada, Obojeni Program, ex Boye) i gitarista Roberta Telčera (Partibrejkers), do Borisa Mladenovića (Jarboli, Neočekivana Sila) koji je osim doprinosa na bas gitari svojim ko-producentskim potpisom, uz Sašu Jankovića, unio i novu, kompleksniju i profinjeniju zvučnu sliku. I publika i kritika Veliki prezir smatraju 'punokrvnim' rok bendom koji je uspio dosegnuti autentičnost izraza, tako rijetku u današnje vrijeme.

Glazba benda Veliki prezir pored čistokrvne R'n'R energije nosi u sebi samu esenciju POP glazbe što slušatelja već na prvo slušanje hipnotizira i urezuje mu u srce buntovnu, a opet nježnu Kolarićevu poeziju izazivajući osjećaj ispunjenosti i sreće.

Tportal.hr će jednog čitatelja nagraditi s dvije ulaznice.

Dvije ulaznice je osvojili Lana Zubović