3D SPEKTAKL

'Veliki Oz' osvaja hrvatske kino dvorane

11.03.2013 u 23:01

Bionic
Reading

Novi film redatelja Sama Raimija, 'Carstvo velikog Oza', proteklog je vikenda osvojio kino blagajne diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj. Naime, samo u SAD-u film je zaradio nešto malo više od 80 milijuna dolara. Sveukupno je u prva četiri dana prikazivanja film na svjetskim kino blagajnama utržio dodatnih 70 milijuna dolara, tako da sveukupna kino zarada ovog Disneyjevog fantastičnog avanturističkog 3D spektakla do danas iznosi impresivnih 150 milijuna dolara

Niti Hrvatska ne zaostaje po svojim kino rezultatima za svijetom. U prva četiri dana prikazivanja 'Carstvo velikog Oza' pogledalo je sveukupno 9.476 gledatelja, što je dokaz da je i domaća publika bila željna u mraku kino dvorana napokon pogledati prvi pravi 3D film, kakav 'Oz' i jest.

U prilog činjenici da se radi o velikom filmu svakako ide i prije tjedan dana objavljeni glazbeni spot Mariah Carey koja je isključivo za potrebe filma snimila svoj novi singl 'Almost Home'. Također, studio Walt Disney Pictures već je najavio snimanje nastavka filma.

Podsjetimo, 'Carstvo velikog Oza' priča je o tome kako je jedan od najpoznatijih čarobnjaka na svijetu – Oz – postao upravo to: čarobnjak. Oza je utjelovio talentirani James Franco, a u sporednim ulogama triju vještica pojavljuju se Mila Kunis, Rachel Weisz i Michelle Williams. Film je režirao već spomenuti Sam Raimi (trilogija 'Spider-Man'), a scenarij su napisali Mitchell Kapner i David Lindsay-Abaire.