OVE JESENI

Veliki koncert Bajage i Instruktora u Domu sportova

12.03.2015 u 10:24

Bionic
Reading

Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi Instruktori nastupit će u zagrebačkom Domu sportova u subotu, 24. listopada

Treba se vratiti u daleku prošlost da se pronađe kad je Bajaga posljednji put nastupio u Domu sportova. Nakon što je sa svojim bendom proteklih godina održavao nezaboravne koncerte na Šalati i u Tvornici kulture vrijeme je da se jedan od najpopularnijih glazbenika ovih prostora vrati u dvoranu u kojoj se prošlih mjeseci održao niz sjajnih, odlično posjećenih svirki. I dok nas još zima nije napustila koncert Bajage i Instruktora označava prvi veliki jesenski koncertni datum u Zagrebu.

Momčilo Bajagić-Bajaga rođen je 19. veljače 1960. godine u Bjelovaru. Odrastao je u Zemunu gdje sa 14 godina svira bas u svojoj prvoj grupi TNT. Poslije kratkih iskustava sa Ofi i Glogovim kolcem, kao srednjoškolac početkom 1979. godine postaje ritam gitarist Riblje čorbe. Grupa ubrzo izrasta u jednu od najpopularnijih u Jugoslaviji, a Bajaga se ističe skladajući na stihove pjevača Bore Đorđevića pjesme kao što su 'Nemoj srećo, nemoj danas', 'Dva dinara druže', 'Evo ti za taksi' i 'Kazablanka', dok je potpuni autor 'Ja sam se ložio na tebe', 'Baby, Baby I Don't Wanna Cry', 'Muzičari koji piju' i 'Kada hodaš'. Uporedno piše stihove za Bulevar, Zdravka Čolića, Slađanu Milošević...

Kao pjevač predstavlja se s jednokratnom grupom Frka u TV emisiji 'Rokenroler' (1980.) i pjesmom 'Pustite me druže' koju 1984. snima za svoj debi album 'Pozitivna geografija'. Po odlasku iz Riblje čorbe samostalnu karijeru kao autor, pjevač i gitarist izuzetno uspešno nastavlja hit albumima Bajage i Instruktora 'Sa druge strane jastuka' (1985.), 'Jahači magle' (1986), 'Prodavnica tajni' (1988.) i 'Neka svemir čuje nemir' (1989). Bajaga i Instruktori osamdesetih godina su među najpopularnijim i najtiražnijim domaćim bendovima, zahvaljujući velikim hitovima 'Berlin', 'Zažmuri', 'Dobro jutro džezeri', 'Samo nam je ljubav potrebna', '442 do Beograda', 'Plavi safir', 'Verujem, ne verujem' i mnogim drugima. Čitatelji časopisa Rock ga 1984. proglašavaju za 'Rock ličnosti sezone', a nakon čega dobija nebrojene glazbene nagrade. U devedesetima Bajaga i Instruktori uspjevaju opstati uz povremene promjene postave, a status velikog benda učvršćuju izdanjima 'Četiri godišnja doba' (1991.), 'Muzika na struju' (1993.) i 'Od bižuterije do ćilibara' (1996.), a muzika puna optimizma i dalje uspjeva preći granice nekada zajedničke države.

Svoju pozitivnu muzičku misiju Bajaga i Instruktori nastavljaju i u 21. stoljeću, između ostalog, albumima 'Zmaj od Noćaja' (2001.), 'Šou počinje u ponoć' (2005.) i 'Daljina, dim i prašina' (2012.). Procjenjuje se da su Bajaga i Instruktori u dosadašnjoj karijeri prodali više od pet milijuna nosača zvuka. Aktualni album 'Daljina, dim i prašina' objavljen je 6. lipnja 2012. godine u paketu s knjigom 'Vodič kroz snove', prvom Bajaginom zbirkom poezije koja sadrži po autorovom izboru sedamdesetak pjesama iz svih razdoblja karijere.

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak, 16. ožujka po cijeni od 80 kuna. Od 16. ožujka do 30. svibnja cijena im iznosi 80 kuna. Od 1. lipnja do 23. listopada ulaznice će koštati 90 kuna, a na dan koncerta 110 kuna

Službena prodajna mjesta:

• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Aquarius CD Shop, Varšavska 13
• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
• Eventimova prodajna mjesta i eventim.hr