PREMALO CURA

Vanna se ražestila i 'oplela' po Porinu!

04.07.2014 u 16:25

Bionic
Reading

Motivirana dodjelom diskografske nagrade Porin, Vanna je sasvim otvoreno i bez rukavica progovorila o neravnopravnosti na estradi

Ivana Vrdoljak Vanna nakon 23 godine karijere odlučila je žustrije progovoriti o patrijarhatu na estradi.

'Rade li glazbu cure koje vrijedi samo gledati, a ne slušati?' pita se u svom Facebook statusu Vanna koja rijetko kad objavljuje svoje statuse, ali ju je ova tema itekako ražestila.


'Sjedim ja tako jučer prije odlaska na Z1 TV i razmišljam o onom patrijarhatu na HR TOP 40 o kojem sam počela pisati prije dva dana, pa da nastavim o toj temi... Zašto nas cura ima tako malo među najslušanijim domaćicama u hrvatskom eteru? Je li to zato što su nas mediji konačno uspjeli uvjeriti da glazbu koju rade cure vrijedi samo gledati, a ne i slušati? Ako nije tako, zašto se onda ženski dio publike uglavnom masovnije identificira s glazbom koju im nude muški izvođači, koliko god da ta glazba neuvjerljivo zvuči? Ako nije tako, zašto je kategorija 'ženska vokalna izvedba' premještena u televizijski predprijenos dodjele nagrade PORIN (kao i nagrada za pop album, uostalom)?
Ako je sve to nepovezano, zašto je očigledno da Radojka Šverko, sjedeći u prvom redu pri dodjeli spomenute nagrade, jednostavno ne može zapljeskati nastupu Jelene Rozge, iako su tehnički - kolegice?' napisala je na svom Facebooku.

Vanna je zamolila da se u tu raspravu uključe svi koji imaju svoja mišljenja, a najbolja razmišljanja je nagradila svojim novim albumom.

'Da, ali rješenje se ne nazire... Svi samo pričaju što bi se trebalo, a nitko živ ne želi djelovati. E, to je najveći problem!' kaže Ivana Kindl, dok jedan drugi komentar sve govori:
'Slažem se da bi trebalo oformiti posebnu nagradu za cajke...'