ŽENA KOJA ZNA

Vanja Mamić otkrila što prvo primjećuje na muškarcu

12.05.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon jednog okončanog braka, dvoje djece i dovoljno životnog iskustva Vanja se u svojoj novoj kolumni pozabavila temom što uspješne i samouvjerene žene u svojim četrdesetima traže od muškarca i što ih kod njih u tim godinama najviše privlači. Samo jedan organ uvijek igra najvažniju ulogu, tvrdi bivša supruga Zorana Mamića. Kritike na račun muškog roda iz Vanjinog pera ovaj put nije nedostajalo

Život jedne žene i svi njegovi izazovi vječna su preokupacija Vanje Mamić u njezinim kolumnama za Wall.hr, no ovaj put glavna tema bili su muškarci. Točnije, koji je njihov najseksipilniji organ? Što danas može privući jednu nadasve jaku ženu?, pita se Vanja.

Dakle, koji je najseksi muški organ koji privlači sve žene??? I odgovor je… (sve ono što muškarac nikada ne bi rekao za suprotan spol) - MOZAK!!! Taj čaroban organ koji je razvojem ljudskog bića gotovo iščeznuo iz anatomskog atlasa muškog roda.

Kod većine postoji samo jedna glava s lokacijom ispod trbušne šupljine, koja reagira, na žalost, samo na veličinu grudnog koša, dužinu nogu, ispupčenost guze… Sve druge signale i frekvencije teško lovi, bez obzira što je kao antena u položaju primanja podražaja uspravan kao kip slobode. I onda, kako da se nakon svih dogodovština koje se nama ženama događaju od srca ne nasmijemo?

Kad bolje razmislim, ne znam zapravo je li to uopće smiješno ili samo beskrajno tragično pa se u stvari smijemo na vlastiti račun.

Vanji su prijateljice podrška, oslonac, ali i inspiracija

Naravno, iznimke potvrđuju pravilo, tako da smo uspjele pronaći i nekoliko 'endema', koji zaista imaju mozak iznad trbušne šupljine i mogu kontrolirati ili bar pokušavaju kontrolirati niže organe - samo njih je stvarno toliko malo da bi ih i UNESCO trebao zaštititi.



Čak i kada prekinete dugogodišnju vezu ili brak, kod muškaraca je uvijek jedna te ista misao vodilja, bilo to samo ispijanje kave ili neobavezno druženje, telefonski razgovor ili slučajni susret: Kako još jednom osvježiti dojmove ugode koje smo nekada imali? I tako, srećom da postoji jača strana, da te dojmove odmah stavi na svoje mjesto jer u suprotnom nastaje trenutni kaos.

Vratimo se mi na muški mozak. Mozak, koji je u ženinim očima jedini šarmer, jedini može ići u korak sa samosvjesnim ženama. Ali samo onaj muški mozak koji nam daje taj beskrajno potreban osjećaj jačine koju muškarac MORA posjedovati u odnosu na ženu. Naravno, nije dovoljno biti doktor nauka, no ako se uz šarmantnog i inteligentnog muškarca ukomponira sposobnost i promućurnost i privatno i poslovno, onda tu zaista pričamo o endemima. Biti frajer, pametan, sposoban, šarmantan, duhovit i k tome još samo naš izgleda je samo bajka koju od djetinjstva nikako da prestanemo sanjati…', zaključila je Vanja.