LJUBAVNI PREPOROD

Vanja Mamić: Ništa se u životu ne događa slučajno!

15.02.2016 u 10:17

Bionic
Reading

Na otvaranju Oxbo Wine Bara u zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton prošlog tjedna pojavila se i Vanja Mamić u prijateljskom društvu priznavši u šali kako srce koje nosi na lančiću oko vrata nije nečiji poklon za Valentinovo, već si je simbol ljubavi sama kupila. Danas, kaže, u ljubavi više ništa ne očekuje, na greškama je naučila kako velika očekivanja kad je muški spol u pitanju nikamo ne vode

Jedna od žena koja je na jučer na Dan zaljubljenih nazdravila za pravu ljubav bila je i Vanja Mamić. Proživljava li je ili tek priželjkuje, nije željela otkriti. Valentinovo je provela u dobrom društvu - prijateljskom.

'Za mene je slavlje Dana zaljubljenih bilo prekjučer na koncertu Željka Joksimovića s prijateljicama. Danas u ovim teškim vremenima razbacivati se izjavama o ljubavi u javnosti mi je pomalo neumjesno. Ono što me čini sretnom trenutno je prije svega moj posao i obiteljski ručak s djecom, kada razgovaramo o svemu što im se događa.

Dugo sam bila samo nečija supruga, a danas radim na znanstvenom projektu važnim za cijelo čovječanstvo. Ništa se u životu ne događa slučajno, pa tako ni ovo što sada proživljavam. Deset godina sam živjela u Njemačkoj kad sam bila udana za Zorana, djeca su bila mala, ja sam završavala fakultet i nije bilo vremena da se posvetim karijeri. Ipak, moja potreba za radom i željom da nešto stvaram napokon se realizirala. Nisam žena koja može stajati na mjestu', kaže Vanja osvrnuvši se u prošlost.

'Kad gledam svoje fotografije iz mladosti, uhvati me smijeh jer u dvadesetima sam bila žena s propuhom u glavi. S godinama sam se opametila. Danas znam da je rad nešto najljekovitije u mom životu', ističe bivša supruga Zorana Mamića.

Što si žena ne smije dozvoliti u ljubavi, pitamo je.

'Da bude potlačena i u drugom planu! Treba biti ravnopravna, pametno ravnopravna. Danas trebam osobu uz sebe koja će me uzeti za ruku i voditi, dosta sam ja bila ta koja se brinula o svemu i vodila', zaključuje. A je li pronašla takvu osobu?

'Ne tražim nikog', tajanstveno će Vanja.