NAGRADNJAČA

Van Gogh u Tvornici kulture - dobitnici

15.04.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon punih osam godina, rock grupa Van Gogh ponovno će zasvirati u Tvornici 23. travnja. Tportal.hr ovom prilikom poklanja 4x2 ulaznice svojim čitateljima

Van Gogh je srpska rock grupa koju su osnovali gitarist Zvonimir Đukić Đule, pjevač Goran Milisavljević, klavijaturist Đorde Petrović, basist Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević u siječnju 1986. Krajem iste godine izašao joj je prvi album jednostavnog naziva 'Van Gogh', a najveću popularnost doživjela je u drugoj polovici devedesetih.

U okviru YU music internet awards za 1998. godinu, za što je glasalo preko dvadeset tisuća korisnika interneta, Van Gogh je proglašen najboljom rock grupom, a koncertna verzija pjesme 'Neko te ima' proglašena je pjesmom godine.

Van Gogh je grupa koja je svirala širom svijeta, 2007. godine dobila je nagradu MTV Adria za najboljeg regionalnog izvođača te iz albuma u album, iz CD-a u CD svira sve bolje, sve jače.

U proljeće 2009. godine izašao joj je album pod nazivom 'Lavirint' koji je u periodu od jednog mjeseca prodan u više od 100.000 primjeraka.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Ana Omazić
Maja Kamenar
Hrvojka Šunjić
Gordana Licitar

Tportal Hr on Facebook